ERC proposa la redacció d’un Manual d’actuació i disseny a la via pública per les actuacions

mag lari
Doble ració de la màgia del Mag Lari a La Sala
11 de mayo de 2021
atur
La xifra de l’atur a la ciutat se situa en 5.681 persones a l’abril, 86 menys que el mes anterior
12 de mayo de 2021

ERC proposa la redacció d’un Manual d’actuació i disseny a la via pública per les actuacions

La regidora d’ERC Montse Soler i el portaveu del grup municipal, Xavier Corbera. / M.C.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presentarà al Ple de maig una moció que té per objecte donar coherència estètica a totes les actuacions que l’Ajuntament de Rubí realitza a la via pública. La proposta d’Esquerra és la redacció d’un Manual d’actuació i disseny a la via pública per tal de “pensar i planificar la ciutat en el seu conjunt”, segons ha explicat la regidora republicana Montse Soler.

L’edil ha criticat la política erràtica que ha mantingut el consistori en els darrers anys en matèria d’urbanisme, aplicant diferents criteris estètics en cada reforma: “No es pot deixar la ciutat en mans del criteri particular de les persones que governen o dels tècnics que hi ha a cada moment”. Soler va qualificar de “trampa del tot a 100” algunes actuacions recents de l’Ajuntament, com ara el fet de pintar panots i carreteres per millorar l’estètica: “El color que necessita Rubí és el verd”, en referència a la manca d’arbrat viari al nucli urbà i que ERC fa temps que critica. La formació considera, a més, que la redacció del manual ha d’estar oberta a la participació ciutadana, especialment dels artistes i les associacions de veïns.

La moció per millorar l’actuació i el disseny va acompanyada de la petició d’un estudi per prioritzar quins elements de la ciutat necessiten una actuació urgent: “Cal fer un estudi dels espais i els elements de la via pública que requereixin reparació d’acord amb criteris prioritaris i tècnics” i ha posat l’exemple del carrer Floridablanca que, tot i les nombroses reformes que s’han fet als carrers del centre en els darrers anys, continua igual: “Hi ha carrers que no poden estar així, que no es pot ni caminar i no només del centre, també de les urbanitzacions. No podem anar apagant focs a mida que la gent es va queixant, cal una priorització”.