ERC demana que Rubí s’adhereixi a una entitat que impulsa l’energia pública

mural de color
La primera edició de la Color Week arrenca diumenge i ofereix una quarantena d’activitats
18 de març de 2021
escacs
Quart lloc per La Rubinenca-Regina en la classificació del Torneig mundial d’escoles d’escacs
18 de març de 2021

ERC demana que Rubí s’adhereixi a una entitat que impulsa l’energia pública

Els regidors Marta Esparza i Xavier Corbera. / Núria Hueso

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) demanarà al Ple de març que Rubí s’adhereixi a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Es tracta d’un òrgan impulsat fa pocs dies des del municipi de Terrassa que inclou més d’una setantena d’Ajuntaments amb l’objectiu de promoure la titularitat, la propietat i la gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica.

La regidora republicana Marta Esparza defensa que la transició energètica ha de ser també “democratitzada, el que significa que els particulars han de poder generar energia verda pròpia i vendre-la o distribuir-la i que això reverteixi en la societat”.

Esparza és crítica amb l’actual model energètic, en què les grans oligarquies es reparteixin el pastís del negoci amb conseqüències negatives per la ciutadania: “El model actual fa que hi puguin haver episodis com el que va afectar Rubí durant el mes de gener, amb nombrosos talls de llum per part d’Endesa, que és qui té tot el poder distribuïdor a Catalunya”.

La regidora d’Esquerra també ha lamentat que Rubí no formi part d’entrada d’aquesta entitat de nova creació.

D’altra banda, la formació republicana també té previst presentar dues mocions més al proper Ple. La primera sobre el transfuguisme, que està d’actualitat per tot el que ha passat al Parlament de Múrcia, i la segona en representació dels Amics de la Sardana, per demanar que es declari la sardana patrimoni immaterial de la humanitat.

Deixa un comentari