ERC vol millorar el verd urbà amb espècies que requereixin menys manteniment

Imagen noticia
Nova audició de sardanes a la plaça de Catalunya
27 de marzo de 2019
Cartes de la Ciutadania
29 de marzo de 2019

ERC vol millorar el verd urbà amb espècies que requereixin menys manteniment

Imagen noticia

Un dels objectius d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), si arriba al govern, és millorar el verd urbà de la ciutat, que consideren que actualment està descurat. Xavier Cots, número 3 de la candidatura, professional i docent de la jardineria, ha explicat que «cal tenir una ciutat més verda i amb un verd de més qualitat, és beneficiós per les persones i millora la qualitat de vida».

Per fer-ho, Cots aposta per «triar espècies d’arbrat autòctones del mediterrani i al·lòctones que s’adapten, i fer estratègies en el manteniment com ara recuperar cobertors de les gespes per nodrir el terreny i tractar la natura de forma més natural, perquè el que volem són places que perdurin en el temps». En aquest sentit, considera que «el problema fins ara ha estat que s’han inaugurat moltes places i no s’han mantingut». Per l’alcaldable d’Esquerra, Xavier Corbera, aquestes accions ofereixen la possibilitat «d’augmentar el verd urbà i reduir els costos de manteniment».

Al marge de la vegetació, Cots també aposta per interconnectar espais com ara places i carrers per tal que els ciutadans «gaudeixin de l’espai públic i puguin fer esport o activitats de lleure» amb l’objectiu de «fer els itineraris més amables per revaloritzar l’espai, com ara el comerç i l’habitatge».