ERC vol un posicionament oficial de l’Ajuntament sobre les darreres informacions dels atemptats de Barcelona

Imagen noticia
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
19 de julio de 2019
Imagen noticia
L’AUP reclama al govern que destini més recursos al Pla de Mobilitat
23 de julio de 2019

ERC vol un posicionament oficial de l’Ajuntament sobre les darreres informacions dels atemptats de Barcelona

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha emès un comunicat arran de les informacions aparegudes en els darrers dies en el diari Público relacionades amb els atemptats del 17 d\’agost de l\’any 2017 a Barcelona i a Cambrils on van morir 17 persones, dues de les quals eren rubinenques, i van deixar més d\’un centenar de ferits.

Els republicans es refereixen en aquest text \»a les informacions contrastades segons les quals els serveis espanyols d\’intel·ligència van fer seguiment de les converses telefòniques dels terroristes fins cinc dies abans dels atemptats a Barcelona i a Cambrils\».

Per a ERC, aquest fet, sumat a altres informacions segons les quals Abdeiraki es Satti, considerat el cervell de l\’atemptat, va rebre l\’ajuda del Centre Nacional d\’Intel·ligència (CNI) per arribar a ser imam de Ripoll a canvi d\’evitar la deportació i treballar com a confident, \»dibuixa un paisatge molt ombrívol al voltant dels atemptats\».

Davant aquestes notícies, els republicans assenyalen que tant la Generalitat com el seu grup parlamentari del partit al Congrés dels Diputats han presentat una sol·licitud on demanen la compareixença dels ministres de l\’Interior i de Defensa perquè donin les explicacions oportunes.

En l\’àmbit local, ERC entén que \»és urgent i necessari que l\’Ajuntament de Rubí faci un posicionament oficial\» donat que dues de les víctimes dels atemptats eren de Rubí. En aquest sentit, considera que aquest posicionament hauria d\’anar en la línia \»d\’exigir al Govern espanyol la màxima transparència i diligència per esclarir els fets com més aviat millor\».