‘Escapes rooms’ a les escoles per promoure el reciclatge

Imagen noticia
Tres punts d’or per al primer equip de l’Horitzó
13 de febrero de 2018
Imagen noticia
La desapareguda masia de Can Casanovas
15 de febrero de 2018

‘Escapes rooms’ a les escoles per promoure el reciclatge

Imagen noticia

La campanya ‘Recicla! Posa colors a la ciutat’, impulsada per l’Ajuntament de Rubí fa un any per millorar la selecció de residus a la ciutat, arriba ara als centres educatius per tal d’implicar infants i adolescents, i a les seves famílies, en la tasca del reciclatge.

Des dels alumnes de P3 fins a 2n d’ESO, prop de 9.000 estudiants participaran en activitats per promoure el reciclatge. L’objectiu és que els nens i nenes de la ciutat facin de corretja de transmissió de la importància de seleccionar els residus abans de llençar-los. El consistori calcula que, a través dels infants, el missatge pot arribar a més de 25.000 rubinencs. “Volem que els infants es converteixin en petits guerrers del medi ambient, que siguin amplificadors a casa del missatge que rebran a les escoles”, explica l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez.

‘El laboratori d’invents’ i ‘Retorn a la Terra’
Per tal de fomentar el reciclatge entre la infància i millorar la recollida selectiva a les escoles, la campanya proposa dues activitats: ‘El laboratori d’invents’ i ‘Retorn a la Terra’. ‘El laboratori d’invents’ és una activitat de sensibilització dirigida als alumnes d’educació infantil, mentre que ‘Retorn a la Terra’ és un ‘escape room’ es farà als centres de primària i secundària de forma adaptada en cada centre educatiu. A més, s’ubicaran papereres als patis escolars i es col·locaran contenidors de recollida selectiva a les aules dels instituts i les escoles.

A més de les dues activitats de sensibilització i amb l’objectiu de traslladar la campanya a les llars, els estudiants rebran material de promoció del reciclatge. En el cas dels alumnes d’infantil i primària, rebran una carmanyola per portar l’esmorzar a classe cada dia i en la qual es recorda on s’ha de llençar cada residu. Pel que fa als alumnes de secundària, rebran un lot de reciclatge per a la llar, com el que s’ha estat repartint durant la primera fase de la campanya.

Pel regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, “es tracta d’activitats plurals que busquen que les noves generacions siguin motor del canvi”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *