Estrena d’una nova bèstia de foc dels Diables de Rubí

Imagen noticia
Assaig de l’Arribo del Carnaval de Barcelona a l’Espona
17 de febrero de 2020
Imagen noticia
Un rubinenc crea una tecnologia per veure en 3D sense ulleres
19 de febrero de 2020

Estrena d’una nova bèstia de foc dels Diables de Rubí

Imagen noticia

Coincidint amb el 25è aniversari de la colla de Diables de Rubí, l’entitat rubinenca aprofitarà la festa de Carnaval per presentar la nova bèstia de foc: un senglar similar a l’actual, però amb un aire nou i renovat.

Segons ha explicat Miquel Merino, de Diables de Rubí, això no significa que el senglar actual desaparegui, sinó que més aviat conviuran. Així, ‘el Pilós’, la bèstia de foc creada el 2004 per l’artista rubinenc Pep Borràs, coexistirà amb la nova bèstia festiva, que de moment encara no té nom. Ha estat creada per l’artista Dolors Sans, de Vilafranca del Penedès, que és especialista en aquest tipus d’imatgeria festiva.

La nova bèstia de foc es va començar a construir durant el 2019 i té onze punts de foc. La primera encesa del nou senglar serà durant la Rua de Carnaval, el 22 de febrer a les 19.40 h a la plaça de Salvador Allende. Allà s’encendrà per primera vegada, acompanyada per la resta de diables de la colla.

Els Diables de Rubí van néixer per una escissió en la colla degana de la ciutat, els Diables de la Riera de Rubí.

A partir de 1994, la nova colla, que va trigar prop d’un any en formalitzar la seva situació legal com a entitat, va començar a tenir activitat, especialment a la Festa Major i també amb la recuperació de la Festa de Sant Roc.

La Colla de Diables ha col·laborat durant tots aquests anys en diverses activitats a la ciutat, com ara la inauguració del Castell de Rubí o la Torre Bassas, les activitats del Carnestoltes o del Correllengua i al pessebre vivent que es feia fa anys a Sant Muç.