Excursió al camp de golf per reivindicar la seva conversió en parc interurbà

Imagen noticia
Els usuaris del CAP Mútua, cridats a participar en un nou cribatge intensiu contra la Covid-19
6 de diciembre de 2020
Imagen noticia
Les dades epidemiològiques de Rubí continuen millorant
10 de diciembre de 2020

Excursió al camp de golf per reivindicar la seva conversió en parc interurbà

Imagen noticia

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Rubí-Sant Cugat organitza aquest diumenge 13 de desembre una excursió al camp de golf abandonat per reivindicar la seva conversió en un parc interurbà a Can Sant Joan, entre els dos municipis.

La sortida començarà des de tres municipis i es retrobarà en l’espai del camp de golf. A Rubí començarà la caminada a les 10.30 h a la pl. Dr. Guardiet, a Sant Cugat, a les 10 h a la pl. Octavià, i a Sant Quirze, a les 10 h a l’encreuament Can Barata i C-1413 de Rubí a Sant Quirze.

Per participar en l’activitat caldrà portar mascareta i respectar les mesures de seguretat.
L’entitat insisteix que la pressió ciutadana és l’única que pot evitar que l’activitat del camp de golf continuï i que aquest espai es reconverteixi en un gran parc interurbà per a la ciutadania gestionat de forma mancomunada entre els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat.

L’espai és un enclavament clau per a la biodiversitat i és un punt de connexió entre els espais naturals de Sant Llorenç de Munt i Collserola. A més, oferiria alternatives de lleure a la ciutadania de grans nuclis urbans com per exemple Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze i fins i tot Sabadell, alliberant espais naturals amb molta pressió, com pot ser el cas de Collserola.

D’altra banda, el dissabte passat, membres de Rubí d’Arrel i l’ADENC, entitats impulsores de la plataforma, van visitar el torrent i la bassa dels Alous, dos indrets al sud de l’actual camp de golf i que, connectats a aquest, podrien suposar la creació d’una gran via verda dels Alous. Una via que, a més, connectaria també amb el parc de Ca n’Oriol de Rubí, que actualment té una gran extensió d’activitat agrària, i amb la masia de Can Sant Joan, de propietat municipal i habitada pel masover de les terres de Ca n’Oriol. La proposta ja ha estat traslladada als regidors de les respectives àrees dels dos municipis, que també van assistir a la visita.

Per últim, la plataforma també demana als dos ajuntaments que es constitueixi un grup de treball compartit entre els dos municipis obert a la participació de la plataforma, la ciutadania i entitats ambientals i excursionistes dels dos municipis i el Vallès Occidental. Un grup de treball que serviria per planificar de forma compartida el futur parc i també per definir, protegir i conservar el gran espai natural a l’entorn del torrent i la bassa dels Alous. El grup de treball també hauria de comptar amb la presència de l’Incasòl, propietària dels terrenys del camp de golf.