‘Excuses o separes’, nova campanya de sensibilització sobre el reciclatge

Imagen noticia
Roberto Martín, escollit portaveu de l’agrupació de C’s de Rubí
14 de noviembre de 2018
Cartes de la ciutadania
16 de noviembre de 2018

‘Excuses o separes’, nova campanya de sensibilització sobre el reciclatge

Imagen noticia

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha posat en marxa aquesta setmana a la comarca una campanya de sensibilització ambiental per tal de fomentar el reciclatge. Sota el lema ‘Excuses o separes’, la iniciativa vol incidir en totes aquelles persones que encara no reciclen i desmuntar les excuses habituals que se solen posar per no fer-ho.

Amb aquest objectiu, s’han dissenyat accions al carrer, participatives, on la ciutadania pugui conèixer el camí que segueixen els residus i els avantatges del reciclatge.

La campanya engloba diferents aspectes del reciclatge i se centra en les fraccions següents: matèria orgànica, oli, envasos, paper i cartró, vidre i malbaratament alimentari. La iniciativa es durà a terme durant els propers quatre mesos, fins al març de 2019. Cada mes es fomentarà una temàtica concreta ─el reciclatge en general, el malbaratament alimentari, el reciclatge de la matèria orgànica i el reciclatge de l’oli de cuina usat─, ja sigui mitjançant els elements de publicitat com a través de les xarxes socials.

Una de les peculiaritats de la campanya és que es compta amb figures públiques vallesanes que ajudaran a difondre el missatge, com els meteoròlegs Francesc Mauri i Eloi Cordomí o el cuiner Marc Ribas. També es posa en marxa un canal de Whatsapp per atendre consultes relacionades amb el reciclatge, al número 656 893 709.

Festival de pintura i art urbà
En el marc de la campanya ‘Excuses o separes’, aquest dissabte arrenca el Festival de pintura i art urbà. Es tracta d’un concurs de grafits sobre el reciclatge de la matèria orgànica. El certamen arrenca a Rubí dissabte amb la participació de Navy Muluk i Javi Mar, dos joves de la ciutat, que realitzaran un mural a una paret ubicada entre el passeig del Ferrocarril i el carrer Monturiol. L’activitat, que tindrà lloc entre les 9.30 i les 13.30 hores, comptarà amb la participació de DJ locals.

Estancament de la recollida selectiva a la comarca
La valoració de les dades de recollida del 2017 i l’evolució dels darrers deu anys mostren un estancament en la recollida selectiva a la comarca que no compleix els objectius marcats pels diferents programes catalans i europeus, els quals indiquen que cal arribar l’any 2020 a uns valors de reciclatge mínims del 60%. Actualment, el Vallès Occidental té un índex mitjà de reciclatge del 36,7% (ARC, 2017).

«És molt interessant poder sumar-nos a aquesta macro-campanya que impulsa el Consorci, perquè la unió fa la força», ha assegurat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, qui va assistir a la presentació de la campanya acompanyada pel regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.