La 5a edició del festival Addictes al microteatre va tornar amb força el passat cap de setmana estrenant nova ubicació: el Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC), després de quatre edicions a Torre Bassas. El local del carrer Sant Joan va acollir quatre passis de vuit obres de petit format les tardes de dissabte i diumenge. L’organització va proposar el canvi d’ubicació a espai cèntric per tal d’arribar a un major nombre d’assistents, un canvi molt positiu: si en la 4a edició es van registrar 250 assistents, en aquesta 5a edició el públic ha estat de 320 persones.
El festival es basa en peces curtes, d’una durada màxima de 15 minuts i amb pocs actors, que els espectadors gaudeixen en un circuit de quatre sales en diferents punts de l’equipament. Enguany ‘Addictes al microteatre’ va comptar amb 8 companyies que van oferir obres amb el futur com a tema principal, representat a partir de gèneres diversos. Entre les companyies participants hi ha les rubinenques Parapapà amb ‘No vindrà’; Escena 13, amb ‘Un viaje al futuro’; Els coneguts amb ‘El último golpe’; Tiamat Teatre amb ‘Instrucciones para bailar rock con una máquina’; Fora de paper amb ‘Apoptosis’; i Fata Morgana representant ‘Treballant un camp de fems’. Van completar el cartell Producciones Gávila (Barcelona) amb ‘Y Tinder porque me toca’; i L’escènica (Corbera de Llobregat) interpretant ‘Tot tornarà a començar’.
Producciones Gávila es va estrenar al festival amb ‘Y Tinder porque me toca’, una divertida comèdia sobre la cerca de parella a través d’apps per a lligar. Guionista i protagonista, Ángel Gávila, va alabar aquest tipus d’iniciatives locals que donen a conèixer a més gent el microteatre, que no és tant conegut com el teatre convencional i alhora és més assequible per al públic, gràcies a la recaptació mitjançant la taquilla inversa.
Una de les habituals del festival és Tiamat Teatre, companyia rubinenca amb 6 anys de recorregut. En aquesta ocasió van presentar ‘Instrucciones para bailar rock con una máquina’, una història de ciència-ficció amb una visió futurista crítica. ‘El teatre no és sempre grans produccions. Ens agrada el teatre proper amb un mínim attrezzo’ – explica l’actor Rubén Campos.
Una altra companyia que repeteix al festival és Fora del paper, companyia rubinenca de breu trajectòria. El grup va interpretar ‘Apoptosis’ tracta sobre un centre de reinserció de criminals en un món utòpic, on treuen la identitat i esborren la memòria als pacients. L’actriu i guionista Tánia Ibañez explica que, amb aquesta obra dramàtica, conviden al públic a reflexionar sobre el control mental, la medicina aplicada a persones amb problemes psíquics o l’origen de la maldat.