Gran participació en una rua de Carnestoltes més curta, però plena d’imaginació, música i color

Imagen noticia
Tensió en l’últim partit del Sènior Masculí del CNR, que cau per 11-13 contra el CN Montjuïc
9 de febrero de 2018
Imagen noticia
Juan Magán i Belinda, els primers noms confirmats del festival Los 40 Primavera Pop a Rubí
13 de febrero de 2018

Gran participació en una rua de Carnestoltes més curta, però plena d’imaginació, música i color

Imagen noticia

Milers de rubinencs i rubinenques van sortir al carrer el passat dissabte a la tarda per gaudir de la rua de Carnaval, que enguany s’ha convertit en una de les desfilades més curtes que s’han celebrat a la ciutat. Les obres per a l’ampliació de l’illa de vianants han obligat a l’Ajuntament a reduir el recorregut a 1 hora de duració, durant el qual les comparses van lluir les seves disfresses per la Plaça Pearson, l’Avinguda Barcelona, el Passeig de Francesc Macià, un tram dels carrers Montserrat i Maximí Fornés fins arribar a la Plaça del Doctor Guardiet. Finalment, divuit grups van participar a la desfilada, entre elles nombroses escoles i llars d’infants, a més de centres de teatre i dansa locals.

La rua va comptar amb una gran varietat de temàtiques, principalment vinculades amb el món animal: gats, papallones, lloros i els multitudinaris grups de l’Escola Schola amb els animals en perill d’extinció i el CEIP Joan Maragall amb el seu homenatge a les criatures marines. La comparsa més participativa va ser la de l’Escola 25 de setembre, vestits d’espelmes i confetti i acompanyats per una batucada per celebrar el 50è aniversari del centre. Altres temàtiques van ser els pirates, la Ventafocs, Mary Poppins, els Intocables amb policies i mafiosos, la música salsa, els ninots lego, les llums de neó, margarides i, fins i tot, una comparsa amb senyals de trànsit i un radar. Tampoc no va faltar un grup reivindicatiu que va reclamar la llibertat dels presos polítics.

Una de les novetats destacades d’enguany va ser la presència del jurat, que en aquesta edició anava d’incògnit entre la multitud de persones que seguien la rua. Amb aquesta acció, l’Ajuntament ha volgut motivar a les comparses per tal que es lluïssin al màxim amb les seves coreografies durant tot el recorregut, segons va explicar recentment el responsable de Cultura, Moisés Rodríguez. D’aquesta forma, els membres del jurat van estar repartits per diferents punts del recorregut per avaluar els grups en la seva posada en escena. El consistori premiarà a través de les valoracions del jurat amb 700 euros, 400 euros i 200 euros pels tres primers classificats. El nom de les comparses guanyadores es farà públic aquest dimarts 13 de febrer en un acte a la Biblioteca.

Sobre les 20h la rua de Carnestoltes es va posar punt i final a la desfilada a la Plaça del Doctor Guardiet, on va tenir lloc la tradicional xocolatada i guerra de confeti, que paral·lelament va comptar l’animació musical deI grup rubinenc de versions Malakatones & Almeebar. La nit va finalitzar amb el ball jove a la carpa instal•lada a la plaça Salvador Allende.

Matinal infantil
Diumenge al matí, els infants van poder gaudir d’activitats a la plaça del Doctor Guardiet, la Rambla del Ferrocarril i la plaça Catalunya. A les 12h es va iniciar la rua infantil que va finalitzar a la rambla del Ferrocarril amb un ball. Cal destacar que només un grup de les comparses de dissabte es va animar enguany a repetir diumenge, el dels pirates, ‘Los del Río’.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *