ICV proposa sessions obertes a la ciutadania en el Consell Municipal de Salut

Imagen noticia
El Moviment per les Pensions convoca una manifestació reivindicativa
8 de junio de 2018
Imagen noticia
Primeres posicions de les colles Galzeran al concurs de Sant Feliu
12 de junio de 2018

ICV proposa sessions obertes a la ciutadania en el Consell Municipal de Salut

Imagen noticia

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha preparat al·legacions al reglament del Consell Municipal de Salut, amb l’objectiu d’incorporar mecanismes que ampliïn la participació de la ciutadania en el consell, segons ha explicat Ànnia García, portaveu del grup municipal ecosocialista.

Cal recordar que el reglament del Consell es va aprovar el 30 de maig, acord que implica també la constitució oficial de l’organisme. Ara s’ha obert un període de 30 dies d’exposició pública durant els quals es poden presentar al·legacions.

ICV proposa una sessió oberta del Consell a l’any, «a la qual es portin temes o dades d’interès general, i on es pugui explicar la feina del Consell», assenyala García, qui considera que aquestes sessions serien una oportunitat per afavorir que les persones que no formen part de l’organisme puguin afegir-se als grups o comissions de treball, tal com ja permet el reglament.

«Creiem que alguna cosa no s’està fent bé en les polítiques de participació a la ciutat», considera l’ecosocialista, qui apunta que organismes com el Consell de Salut i altres espais de participació funcionen «a mig gas». En aquest sentit, critica que aquests espais de participació tenen «composicions molt tancades que no afavoreixen la participació puntual de persones que, sense representar cap entitat, puguin estar interessades en aportar en un tema concret».

A més, des d’ICV creuen que en aquest tema «hi ha una manca de lideratge polític. Quan els objectius d’aquests espais no son clars i no se sap aprofitar la seva potencialitat, els espais acaben desapareixent». A tall d’exemple, apunten que el mateix Consell de Salut es va reunir la setmana passada, un any després de la darrera sessió. «Altres espais, com la Comissió per a la retirada de les línies d’alta tensió, simplement s’han deixat morir», assenyalen.

Al respecte de la reunió del Consell de Salut, ICV manifesta una certa «preocupació», ja que «no veiem que les persones que han de liderar aquest espai tinguin clar com fer-ho». En aquest sentit, Iniciativa va demanar en el Consell més agilitat a l’hora de portar informes o plans de treball relacionats amb la salut: «El primer objectiu del Consell és compartir informació, només així es podrà treballar en propostes concretes de ciutat».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *