ICV recull signatures a favor de la ILP contra la pobresa energètica

Imagen noticia
El Casal Popular es queda petit amb la representació de l’obra ‘Els Dimoniets’
12 de enero de 2014
Nou cicle de cinema infantil en català a la Biblioteca municipal
14 de enero de 2014

ICV recull signatures a favor de la ILP contra la pobresa energètica

Imagen noticia

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) s’ha sumat a la campanya a favor de la Iniciativa Legislativa Popular, impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Observatori Desc, per demanar que no es deixi sense els subministraments bàsics les famílies que no poden pagar la factura de la llum, l’aigua o el gas, entre altres peticions.

La formació ecosocialista va estar el dilluns a la tarda recollint signatures entre el passeig Francesc Macià i el carrer Pere Esmendia a favor de la ILP. «Volem que es modifiqui la llei de l’habitatge i s’evitin els talls de subministraments a les llars, ningú es pot quedar sense casa i cal que la gent visqui amb dignitat», va manifestar Ramon Capolat, candidat d’ICV a les eleccions municipals d’aquest any.

Per poder tirar endavant aquesta iniciativa i que arribi al Parlament calen 50.000 signatures. El text, a més de demanar que no es talli l’aigua, la llum i el gas, també exigeix que no es faci cap desnonament d’hipoteca, la dació en pagament, lloguer social per a les famílies en risc de no poder pagar i la creació d’un parc públic de lloguer amb els pisos buits en mans dels bancs.

Segons ha dit Ramon Capolat, a la ciutat hi ha al voltant de 4.000 persones a l’atur que no cobren cap prestació, «rubinencs susceptibles d’estar en situació de pobresa extrema, amb la possibilitat de perdre el pis o de no poder pagar els serveis bàsics».

L\’AJUT DEL CONSISTORI ARRIBA MASSA TARD
L’Ajuntament de Rubí té una partida pressupostària destinada a evitar que cap família es quedi sense aigua, llum i gas en cas que no pugui fer front als pagaments. Tot i que des d’ICV desconeixen quin és el nombre de rubinencs que s’acullen a aquestes ajudes, sí que apunten que aquestes arriben tard: «Els diners arriben quan l’empresa ja ha fet el tall, i llavors les famílies l’utilitzen per tornar a donar-se d’alta dels serveis, i posteriorment tornen a veure com els tallen la llum perquè no la poden pagar», afirma Carlos Águila, coordinador d’ICV a Rubí.