Impulsen un restaurant social a les instal·lacions de Duet Sports

Imagen noticia
L’Espai 1413 tanca la temporada de concerts amb el rock de Four Covers i Blackmore’s Rising
9 de abril de 2019
Imagen noticia
L’escriptora rubinenca Marta Gracia Pons presenta ‘El olor de los días felices’
11 de abril de 2019

Impulsen un restaurant social a les instal·lacions de Duet Sports

Imagen noticia

Una cafeteria que funciona com un restaurant social, aquest és el projecte que impulsa la Fundació Futur amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i Duet Sports. L’esperit de la iniciativa, que duu per nom Bon Cor, és oferir un servei de restauració a les instal·lacions de Duet Sports, però amb la particularitat que també «és un espai on les persones que l’Ajuntament deriva de Serveis Socials amb necessitats alimentàries poden venir a recollir el seu àpat o a menjar aquí si ho necessiten», ha explicat el responsable del projecte, Bruno López.

A més, les persones que treballen a la cafeteria-restaurant, que ofereix esmorzars i dinars, són persones que estan en risc d’exclusió social i que es troben «fora del circuit del mercat laboral».

Pel que fa al servei, els productes són ecològics, a preus populars i també hi ha la possibilitat d’adquirir cistells de fruita i verdura ecològica.

Per l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, l’opció d’un restaurant social és molt més atractiva que la d’un menjador social a l’ús i, de fet, fins ara aquestes persones estaven sent ateses a través dels menjadors de les residències d’avis: «El projecte permet ampliar la xarxa de recursos municipals i està pensat perquè les persones puguin venir aquí a fer un àpat sense que ningú els pengi cap etiqueta», ha explicat la màxima responsable municipal, que creu que aquesta opció suposa per als usuaris «una normalitat en una situació que és molt complicada per a les persones que ho necessiten».

Fa tres setmanes que el restaurant Bon Cor va obrir les seves portes i de moment ja hi ha una vintena d’usuaris de Serveis Socials, tot i que s’espera que el número augmenti fins als 50 àpats.