Inici de la campanya de detecció del càncer de còlon entre els rubinencs

Imagen noticia
El PSC tira endavant el Pla d’inversions amb C’s i els regidors no adscrits
9 de julio de 2018
Imagen noticia
Important descens de l’atur durant el juny
11 de julio de 2018

Inici de la campanya de detecció del càncer de còlon entre els rubinencs

Imagen noticia

Els rubinencs que tenen entre 50 i 69 anys començaran a rebre cartes informatives de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell per participar en el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte impulsat pel Departament de Salut. El cribratge es va iniciar a Rubí el 2016 i ara s’ha engegat una nova ronda, ja que el protocol marca que la prova s’ha d’efectuar cada dos anys.

La prova consisteix a fer-se una anàlisi molt senzilla i gratuïta a casa per detectar si les deposicions contenen sang que no es veu a simple vista. El càncer colorectal, el tumor maligne més freqüent, es pot desenvolupar durant mesos sense produir molèsties i, sovint, quan aquestes apareixen la malaltia ja està en un estadi més avançat. Els programes de detecció precoç permeten identificar el càncer en estadis inicials, fet que facilita el tractament i augmenta les possibilitats de curació.

Les persones que estan dins de la població diana rebran una carta, un tríptic informatiu i una relació de farmàcies de la seva zona. Amb aquesta documentació, podran anar a una de les farmàcies del llistat perquè els donin gratuïtament la prova i els expliquin com la poden realitzar. Els resultats seran comunicats per carta o per telèfon.

Les persones incloses a la campanya que s’han fet una colonoscòpia en els darrers 5 anys, que tenen la malaltia de Crohn, colitis ulcerosa, pòlips colorectals o antecedents familiars de càncer colorectal, han de contactar directament amb l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.