Iniciades les obres de millora de l’entorn del Mercat

Imagen noticia
L’AUP proposa crear l’Observatori d’Igualtat de Gènere i ordenar el paisatge urbà
20 de febrero de 2018
Imagen noticia
Loly Llorente presenta un llibre sobre la immigració durant els anys 60 a través d’un retrat íntim
22 de febrero de 2018

Iniciades les obres de millora de l’entorn del Mercat

Imagen noticia

La reforma dels carrers de l’entorn del Mercat ja fa dies que ha començat. Per veure l’evolució de les obres, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i alguns regidors del govern van fer una visita el dimarts al migdia. Carrers tallats, tanques protectores, màquines excavadores, operaris, terres aixecats… aquest és l’aspecte que presenten els carrers Magí Raméntol -entre la plaça Onze de Setembre i el carrer Cal Gerrer-, el carrer Torrent de l’Alba -entre el carrer Cal Gerrer i el carrer Magallanes- i les places de Bonaventura Josa i Onze de Setembre. «S’ha intentat minimitzar al màxim l’impacte de les obres, perquè sabem que generen molèsties», ha explicat l’alcaldessa, que afirma que els treballs han de servir per «consolidar l’ampliació de l’illa i caminar cap al que considerem una ciutat moderna, amb un centre on les prioritats siguin les persones».

Una de les molèsties que provoca les obres precisament es va produir el mateix dimarts al migdia, durant la visita. Les obres van provocar la perforació d’una canonada i els veïns de la zona es van quedar sense subministrament d’aigua. D\’altra banda, avui s\’ha produït una important inundació a la zona de les obres.

Tot i aquests problemes, Martínez avança que les obres, que estaran finalitzades al juny, tindran com a resultat un «espai de qualitat, per passejar».

El cost total de les obres als diferents carrers de l’entorn del Mercat són 600.000 euros i quan finalitzin, es crearà una gran zona de vianants que connectarà el centre amb el Mercat. En tots els carrers on s’està actuant es crearà una plataforma única amb prioritat per a les persones. L’únic carrer on això no es farà és al carrer Torrent de l’Alba, on s’ampliarà una de les voreres i es respectarà una línia d’aparcaments de zona blava. També està previst que es renovi l’arbrat i la il·luminació.

A banda, a la plaça Onze de Setembre es faran canvis a l’interior i a la plaça de Bonaventura Josa, està previst instal·lar un nou parc accessible de 2.900 m².

Abonaments per aparcar
Pel que fa als propietaris o inquilins d’un aparcament als carrers afectats per les obres, l’Ajuntament ofereix com a alternativa la possibilitat d’estacionar als aparcaments soterrats del Mercat i de Salvador Allende gràcies a un abonament a un preu reduït.