Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats

Imagen noticia
Font del Ferro reprèn la seva activitat després de l’aturada pel confinament
13 de julio de 2020
Imagen noticia
Una trentena d’empreses locals han col·laborat per frenar l’epidèmia
15 de julio de 2020

Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats

Imagen noticia

Una delegació d’Inspecció de Treball de Catalunya (ITC), acompanyada per agents de la Policia Nacional, van aturar ahir les obres que s’estan fent al carrer Lourdes i van demanar la identificació de tots els operaris que hi estaven treballant. Tot i això, les obres s\’han reprès aquest matí.

Segons ha explicat l’Ajuntament de Rubí, l’obra va a càrrec de l’empresa Conspai, subcontractada pel consistori, al qual li consta que té tots els papers en regla i compleix totes les condicions laborals i de seguretat que marca la llei. També ha explicat que l’empresa subcontracta algunes activitats a terceres empreses i que és responsabilitat de Conspai que aquestes també reuneixin tots els requeriments.

L’Ajuntament diu que desconeix els motius de l’actuació d’Inspecció de Treball i que aquesta actua d’ofici, per una petició d’altres òrgans o per una denúncia. Les actuacions consten d’una primera fase d’investigació i una segona d’adopció de mesures, si es confirma que efectivament hi ha una infracció.

Les obres del carrer Lourdes van començar el novembre del 2019 i estan adjudicades a Conspai per 246.477,56 euros, més de 65.000 euros per sota del preu de la licitació. La durada havia de ser de 6 mesos, però els treballs es van haver d’aturar per la crisi sanitària i no es van reprendre fins al mes passat.