Ja es coneixen les propostes que s’executaran en el marc dels pressupostos participatius

Imagen noticia
Seminari de l’Aula d’Extensió Universitària sobre habitatge i gentrificació
31 de octubre de 2019
Imagen noticia
Anna Tamayo exposa ‘La memoria de las flores extraviadas’ a Santander
5 de noviembre de 2019

Ja es coneixen les propostes que s’executaran en el marc dels pressupostos participatius

Imagen noticia

La fase de votacions definitives dels Pressupostos Participatius 2020, que va finalitzar dijous passat, va recollir els vots de 273 rubinencs i rubinenques. Durant el mes d’octubre, la ciutadania major de 16 anys ha tingut l’oportunitat de decidir el destí de 250.000 euros de la partida d’inversions dels pressupostos municipals de l’any vinent.

Cada participant ha pogut votar tantes opcions com ha considerat, sempre que aquestes no superessin el topall econòmic total. Un cop tancades les votacions, aquestes són les iniciatives seleccionades:
– La creació d’una aplicació per a telèfons mòbils per a famílies de Rubí amb persones amb diversitat funcional, valorada en 53.600 euros i que ha rebut 83 vots.

– Crear zones d’ombra al parc Rivo Rubeo, valorada en 18.000 euros i que ha rebut 77 vots.

– Millorar el parc de Ca n’Alzamora, amb una estimació econòmica de 125.000 euros i que ha acumulat 72 vots.

– Posar en marxa una prova pilot per lluitar contra el mosquit tigre, amb un pressupost de 5.000 euros i que ha sumat 65 vots.

– Millorar els equips de l’Escola de Música Pere Burés, amb una dotació econòmica de 36.300 euros i que ha sumat 27 vots.

Com estableixen les bases del procés, les accions que es tiraran endavant s’han ordenat en funció del nombre de vots rebuts i el pressupost econòmic. És a dir, ja que les quatre propostes amb més vots sumen 201.600 euros d’estimació econòmica s’ha incorporat la següent proposta que encaixa dins el pressupost total. D’aquesta manera, les peticions de més verd a la ciutat i enllumenat led, amb una estimació econòmica de 125.000 euros cadascuna, no figuren a la llista definitiva d’accions a executar.

Procés de participació per a infants i adolescents
El procés de participació en els pressupostos de 2020 també preveu la realització d’un procés participatiu adreçat als infants i adolescents, amb l’objectiu de definir el destí de 50.000 euros més en inversions.
Per tal de facilitar la seva participació, el calendari d’aquest projecte s’adapta al calendari escolar, i es portarà a terme des d’aquest mes de novembre fins al proper mes de març de 2020.