Ja es poden presentar propostes per als pressupostos participatius

L’Olímpic s’acomiada de la categoria i de l’afició amb una nova derrota
31 de mayo de 2019
Imagen noticia
Cloenda de l»Explica’ns el teu rotllo’ del Grup Fotogràfic ‘El Gra’
4 de junio de 2019

Ja es poden presentar propostes per als pressupostos participatius

Imagen noticia

La ciutadania ja pot presentar propostes per als pressupostos participatius de l’any vinent. Així, els rubinencs i rubinenques majors de 16 anys ja poden publicar a través de la plataforma Participa Rubí les seves propostes i comentar les propostes presentades per la resta de la ciutadania. Aquesta fase s’allargarà tot el mes de juny.

Per participar a través de la web, cal estar registrat i formar part del registre de participació ciutadana, una alta que es pot fer durant el mateix procés.

Participació presencial
El procés també contempla la possibilitat de participar i proposar de manera presencial. Durant aquest període, que s’allarga des d’aquest dissabte fins al 30 de juny, s’habilitaran punts de participació presencial per orientar els rubinencs i rubinenques sobre el funcionament de la plataforma. Tot això s’explicarà a la sessió presencial adreçada a entitats i ciutadania que tindrà lloc el 12 de juny a les 19 hores, a l’edifici Rubí Forma.

Les persones interessades en la possibilitat de participar del procés de manera presencial tindran tres opcions: dijous 13 de juny de 17 a 20 hores a la Biblioteca; dimarts 18 de juny d’11 a 13 hores a Rubí Forma, o bé dimarts 25 de juny de 16 a 19 hores, al Centre Cívic de Can Fatjó. Aquestes sessions són obertes a les entitats i la ciutadania en general, que pot inscriure’s amb caràcter previ al correu electrònic de [email protected]

A més, el 20 de juny tindrà lloc un taller de presentació de propostes obert a tothom que hi vulgui participar. Els assistents debatran i proposaran per recollir entre tots 5 idees.

Les propostes recollides passaran per un procés de validació tècnica durant el mes de juliol. Aquest tràmit ha de valorar la viabilitat de les idees i la quantificació del cost.

Enguany, els pressupostos participatius disposen d’una dotació de 300.000 euros. D’aquests, 50.000 euros seran destinats al procés participatiu que protagonitzaran infants i adolescents.