Ja són 106 els rubinencs que han mort per coronavirus des de l’inici de l’epidèmia

Imagen noticia
Festa de Sant Roc de format molt reduït per mantenir viva la cultura popular
20 de agosto de 2020
Imagen noticia
Mireia Pons queda tercera en el Campionat de Catalunya de Trail a Camprodon
24 de agosto de 2020

Ja són 106 els rubinencs que han mort per coronavirus des de l’inici de l’epidèmia

Imagen noticia

Des que es va iniciar l\’epidèmia de coronavirus al març, han estat 106 els veïns de Rubí que han mort per la covid-19, el darrer dels quals s\’ha produït durant la darrera setmana, segons les dades que publica la Generalitat de Catalunya i que s\’actualitzen cada dia. La majoria de les morts, 54, s\’han produït als hospitals o centres sociosanitaris, mentre que 44 han mort a les residències de gent gran, 3 al seu domicili i 5 en altres circumstàncies. Ara mateix, hi ha 10 pacients rubinencs ingressats a l\’hospital, un dels quals es troba a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Des de l\’inici de l\’epidèmia, s\’han detectat a Rubí 829 casos de coronavirus i des de finals de juliol el risc de rebrot a la ciutat és molt alt, tot i que actualment la tendència és a la baixa. En la darrera setmana, s\’han diagnosticat 60 nous casos de covid-19 a la ciutat a través de proves PCR i la reproducció bàsica instantània (RT) és d\’1,25, el que significa que l\’epidèmia està en creixement.

A Rubí, la taxa actual de positius per PCR és del 8,70% i se n\’han fet 722. La mitjana d\’edat de les noves infeccions per covid-19 és de 42 anys i el 53% són dones.