JxRubí presenta una quinzena de propostes per millorar la vida dels joves a la ciutat

Imagen noticia
Montero, ministra d’Hisenda, visita Rubí per donar el seu suport a la candidatura d’Ana M. Martínez
22 de mayo de 2019
Imagen noticia
Bona acollida de la 17a edició de la Fira de Primavera amb una trentena de parades
24 de mayo de 2019

JxRubí presenta una quinzena de propostes per millorar la vida dels joves a la ciutat

Imagen noticia

La candidatura de Junts per Rubí (JxR) ha explicat les seves propostes en matèria de joventut, prop d’una quinzena, que «aborden des de temes socials fins a oci, formació, treball i mobilitat», segons ha explicat el número 7 de la candidatura, Èric Zaldívar.

Entre les propostes més destacades, hi ha la d’augmentar la gratuïtat del transport públic fins als 18 anys, en comptes dels 16 actuals, i la d’impulsar un bus nocturn a les urbanitzacions coincidint amb festivitats com la de Cap d’Any, Festa Major, Sant Joan o altres festivals musicals.

D’altra banda, Junts per Rubí també planteja que cal facilitar l’accés dels artistes i grups locals a espais d’exposició i difusió de les seves creacions. Pel que fa a l’ocupació, la candidatura posa sobre la taula la necessitat de crear una borsa de treball jove per millorar la inserció laboral del col·lectiu.

Crear un Consell de Joves Autònom, fomentant la participació dels joves a títol individual i de les entitats juvenils és una altra de les propostes de JxR.

Pel que fa a l’esport, el programa recull una ampliació de l’skatepark i la creació d’un nou espai per fer ‘parkour’, de la mateixa forma que ja s’ha fet a Sant Cugat.

Altres propostes de la candidatura de Jaume Buscallà són mantenir a la plaça Salvador Allende un espai dedicat al col·lectiu LGTBI+ i en record a Alan Montoliu, augmentar l’horari de la Biblioteca i crear una partida de beques universals mensuals per als alumnes que facin una estança educativa o de pràctiques internacionals.