La comunitat de Maristes celebra el bicentenari amb una exposició

Imagen noticia
Promouen Rubí Àgora, un espai de reflexió i debat ciutadà
13 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Sergi Estella omple l’Espai sociocultural de la CGT presentant el seu primer disc en solitari
15 de noviembre de 2017

La comunitat de Maristes celebra el bicentenari amb una exposició

Imagen noticia

Més d’una seixantena de persones van estar presents en la inauguració de l’exposició ‘Maristes: 200 i +’ el dilluns a la tarda a l’auditori del Museu Vallhonrat. La mostra és un conjunt de material audiovisual que repassa els orígens de la congregació, explica el present de Maristes i quins són els reptes futurs de la comunitat.

La congregació religiosa va ser fundada el 1817 per Marcellin Champagnat a França i els seus membres són monjos. A Rubí van arribar fa 100 anys i van fundar una escola, que més tard va haver de tancar i no va poder obrir les seves portes fins al 1967, ara fa 50 anys. Actualment, Maristes està present en 81 països i a Catalunya tenen 10 escoles i 14 centres d’obra social, on treballen 2.000 professionals i atenen a més d’11.000 infants i joves. “La mostra pretén donar a conèixer la institució, que la gent pugui escoltar les experiències i les vivències de les persones al voltant de Maristes”, explica Valentí Alarcón, el director de l’escola.

A més de tenir presència al centre educatiu, Maristes té relació amb els projectes socials Compartir, al Pinar, i la Llar Champagnat, un habitatge tutelat per a joves. A més, l’Agrupament Escolta Albada també està estretament relacionat amb la congregació i l’escola té un club esportiu amb diferents equips de diverses disciplines. També hi ha presència de germans de la congregació, la majoria dels quals viuen al centre educatiu.

A la inauguració, a més de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i els regidors Sergi Garcia i Marta García, també hi va ser present el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, i el rector de la parròquia de Sant Pere, Joaquim Meseguer.

La màxima responsable municipal va destacar la “tasca d’educació en valors de Maristes” i va recordar com moltes famílies continuen “vinculades al llarg dels anys” després d’haver acabat l’etapa educativa al centre.

L’exposició es podrà visitar fins al 24 de novembre i està oberta a tothom. A més, els alumnes del centre visitaran la mostra per fer activitats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *