La Fira del Joc i de l’Esport al carrer celebra vint anys reivindicant el dret a jugar

Imagen noticia
L’equip de Bombers de Rubí de rescat en accidents de trànsit, entre els cinc millors de l’estat
12 de septiembre de 2018
Cartes de la ciutadania
14 de septiembre de 2018

La Fira del Joc i de l’Esport al carrer celebra vint anys reivindicant el dret a jugar

Imagen noticia

La Fira del Joc i de l’Esport al Carrer celebrarà aquest dissabte la seva 20a edició, sota el lema #ElJocNoTeEdat i reivindicant els valors educatius del joc i el carrer com a espai de convivència. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses entitats locals, tindrà lloc entre les 17 i les 21 hores a la Rambla del Ferrocarril.

En aquesta nova edició, la rambla tornarà a omplir-se d’activitats lúdiques i esportives que posaran a prova la destresa, les habilitats i l’enginy d’infants de diferents edats. La meitat d’aquestes propostes seran ofertes per les entitats de la ciutat que, d’aquesta manera, han volgut contribuir a la transmissió de valors fonamentals com la cooperació, el respecte, l’amistat, la generositat i la pau. La resta han estat programades per l’Ajuntament a partir de les demandes del Consell dels Infants i Adolescents de Rubí.

A banda dels jocs i activitats, la fira també comptarà amb animació a càrrec de la companyia La Tal, una passejada del Bòjum i la tradicional lectura del Manifest pel Dret a Jugar (19.30 h). Aquest any també hi haurà una gimcana organitzada pel Consell dels Infants i Adolescents on podran participar conjuntament infants i avis.

A més, els infants disposaran d’un passaport on podran anotar les activitats en què participin ─tallers de manualitats, jocs tradicionals, activitats esportives…─. Amb un mínim de quatre completades, podran aconseguir un obsequi.

«Jugar és un dret universal que, més enllà de diversió, proporciona a la infància coneixements, valors i eines per al seu correcte desenvolupament a la vida», ha destacat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, qui ha afegit que «una ciutat que vol situar els infants com a centre de les seves polítiques ha de donar al joc la importància que mereix».

Per primer cop a la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, Protecció Civil posarà a disposició de la ciutadania polseres identificatives per als infants amb l’objectiu de facilitar el retrobament amb els seus acompanyants en cas que es perdin. Aquests elements es podran recollir de forma gratuïta a l’estand del Consell dels Infants i Adolescents, a la mateixa rambla del Ferrocarril.