La Generalitat distingeix Enric Larreula amb la Creu de Sant Jordi

Victòria del Femení del CN Rubí i empat del Masculí a la lliga
30 de noviembre de 2021
Un ‘escape room’ per conscienciar sobre la correcta separació dels residus
1 de diciembre de 2021

La Generalitat distingeix Enric Larreula amb la Creu de Sant Jordi

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dimarts les 20 persones que seran distingides aquest any amb la Creu de Sant Jordi, entre les quals hi ha Enric Larreula, l’escriptor i il·lustrador que fa més de 15 anys que viu a Rubí. 

Larreula va néixer a Barcelona el 1941 en una família obrera i va començar a treballar a la fàbrica als 14 anys, però més tard va poder iniciar-se professionalment com a dibuixant. 

Després d’un desprendiment de retina, va haver de deixar el món del dibuix professional i va començar a exercir diversos oficis. Fins i tot va fer de cantant compartint escenari amb membres de la Nova Cançó. 

Preocupat per la situació de Catalunya, s’incorpora a les classes que llengua catalana que Òmnium organitzava de forma clandestina i el 1983 es llicencia en Filologia Catalana. A partir d’aquí, exercirà durant més de 20 anys de professor de didàctica de la llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Publicació de llibres

Després d’interessar-se per la llengua, Enric Larreula va començar a publicar material didàctic i a fer col·laboracions en llibres d’ensenyament i a partir del 1981 va començar a produir llibres de narrativa infantil i juvenil en català, amb títols com ‘El gegant bo’, ‘Marduix’ (Premi Crítica Serra d’Or) i la sèrie de novel·les ‘Ala de Corb’, ‘Les memòries de la bruixa avorrida, ‘Em dic Paco…’, ‘Contes per un món millor (Premi Lola Anglada), ‘Terres Verges’ o ‘La transformació’.

De forma simultània va publicar també poesia, teatre, assaig, narrativa curta i satírica. Destaquen títols com ‘La propina’ i ‘La dutxa’, tots dos Premi Pere Quart, i ‘Dolor de llengua’, un assaig sobre la situació del català. 

A banda de l’escriptura pròpia, Larreula ha traduït del francès la popular col·lecció sobre ‘El petit Nicolàs’ i és col·laborador habitual als mitjans de comunicació i cofundador de l’Associació Amics de la Bressola, una entitat que treballa per recuperar el català a la Catalunya Nord. El 2002 va rebre el Premi d’Honor Jaume I.

A banda de Larreula, el govern català govern ha atorgat el premi a la futbolista Alexia Putellas, el jugador de bàsquet Pau Gasol, l’empresària i promotora cultural Mariona Carulla, el dibuixant Francisco Ibáñez, el locutor i empresari Justo Molinero, la periodista Mònica Terribas, el grup  de música Els Pets, l’empresari Rafael Tous i la científica Mercè Izquierdo, entre altres.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES