«La Llei Aragonès està pensada per privatitzar els serveis públics»

Imagen noticia
Alerta pel risc de pluja previst per als propers dies
21 de octubre de 2019
Imagen noticia
Xavier Bosch presentarà ‘Paraules que tu entendràs’
23 de octubre de 2019

«La Llei Aragonès està pensada per privatitzar els serveis públics»

Imagen noticia

La Plataforma Rubí Sanitat ha denunciat que la Llei de Contractes de Serveis a les Persones que està tramitant la Generalitat, més coneguda com la Llei Aragonès, està pensada «per privatitzar els serveis públics». Així ho ha apuntat durant l’assemblea del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí d’aquest dimarts.

El col·lectiu, que lluita per aconseguir una sanitat pública de qualitat a la ciutat, assenyala que la llei, que actualment està en fase d’al·legacions, regula la contractació de serveis a tercers en diferents àmbits com l’educació, la sanitat o la dependència. «Està pensada per estructurar l’externalització de serveis públics i externalitzar significa privatitzar», apunten.

En aquest sentit, consideren que si s’aprova obriria la porta a la privatització de més de 150 serveis que actualment són públics. Entre aquests, assenyalen, l’educació preescolar, l’educació especial o el servei de menjador, la pediatria, la ginecologia, les urgències, o l’atenció a la gent gran.

Per aquest motiu, han organitzat una xerrada informativa oberta a tota la població per explicar en profunditat la normativa en tràmit. La xerrada tindrà lloc dimarts 29 d’octubre a les 18 hores a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i anirà a càrrec d’Enric Feliu, membre de la Marea Blanca de Catalunya.