La manifestació de l’11 de setembre a Rubí es farà davant del Jutjat i les places Catalunya i Guardiet

Imagen noticia
Es reobre el trànsit durant tot el dia a l’avinguda de La Llana i el passeig de La Riera
1 de septiembre de 2020
Imagen noticia
La Biblioteca exposa les llambordes d’homenatge a les víctimes rubinenques del nazisme
3 de septiembre de 2020

La manifestació de l’11 de setembre a Rubí es farà davant del Jutjat i les places Catalunya i Guardiet

Imagen noticia

La situació sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus ha obligat a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a buscar una alternativa a les manifestacions massives i multitudinàries que es feien cada any coincidint amb la Diada de l’11 de setembre per reivindicar la independència.

L’entitat independentista ha decidit que cada municipi organitzi petites concentracions amb la intenci d’evitar desplaçaments i aglomeracions.

La consigna enguany és encerclar els edificis que gestiona l’estat i per aquest motiu a Rubí la concentració es produirà davant dels jutjats, a la plaça de Pere Esmendia, tot i que l’edifici no es podrà encerclar, ja que els carrers no fan les mides reglamentàries per poder mantenir la distància de seguretat. Per aquest motiu, els organitzadors han habilitat dos punts més de manifestació: la plaça de Catalunya i la plaça del Doctor Guardiet. Les tres concentracions es faran a partir de les 17h.

Els organitzadors han insistit que se seguiran en tot moment les recomanacions i mesures del PROCICAT i que les persones del servei d’ordre vetllaran per tal que tothom dugui posada la mascareta i mantingui la distància de seguretat.

D’altra banda, l’entitat ha posat en marxa la campanya #xarxaindependencia.cat, una xarxa solidària que pretén crear vincles entre persones, assemblees de base i blocs solidaris a través de codis QR. Amb cada codi es podrà realitzar una aportació econòmica a un dels quatre blocs: sanitat, social, medi ambient i llengui i cultura. Es tracta d’una iniciativa solidària i els diners que se n’obtinguin aniran destinats a fer front a l’emergència social i econòmica del país, segons han explicat els responsables de l’ANC.

Venda de samarretes
Com cada Diada des de fa anys, l’ANC dissenya per a l’ocasió una samarreta commemorativa de l’11 de setembre. La seva venda és una de les principals fonts d’ingressos de l’entitat. Per aquest motiu, l’Assemblea fa una crida als rubinencs per tal que s’acostin a comprar la samarreta i el codi QR al local del carrer Llobateras, 65. L’horari és de 18h a 21h.

El codi QR té un cost de 2 euros, mentre que la samarreta val 15 euros per als adults i 8 euros per als infants.