La PAH exigeix un compromís ferm i públic dels partits polítics amb el dret a l’habitatge

Imagen noticia
Posen en marxa una nova edició dels pressupostos participatius
11 de abril de 2019
Imagen noticia
L’Espai Jove Torre Bassas ja té a punt els nous tallers i cursos de primavera
15 de abril de 2019

La PAH exigeix un compromís ferm i públic dels partits polítics amb el dret a l’habitatge

Imagen noticia

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha demanat als partits polítics que es presenten a les eleccions generals un compromís ferm i públic amb el dret constitucional de l’habitatge, o sigui que incloguin en el seu programa electoral mesures urgents per fer front a la dramàtica situació de tantes famílies que no poden pagar un lloguer o que ni tan sols tenen un sostre i es veuen abocades a l’ocupació i als processos de desnonament.

Des de la Plataforma assenyalen que des del 2008 s’han produït a Espanya més de 630.000 desnonaments, i en alguns casos fins i tot provocant suïcidis, davant la passivitat dels governs. També assenyalen que l’emergència habitacional s’està agreujant per la bombolla del lloguer, la manca d’habitatge públic i per la finalització dels lloguers socials vigents. Per això, esperen que el pròxim govern faci efectives mesures urgents per fer front al problema de l’habitatge i han presentat un pla de xoc propi contra aquesta problemàtica.

En el marc d’aquesta iniciativa i sota el lema ‘La PAH entra en campanya’, el col·lectiu ha plantejat als diferents partits tres qüestions: si es comprometen a posar fi als desnonaments, si incrementaran el parc públic d’habitatge i si evitaran que augmenti l’emergència per manca d’habitatge.

El pla de xoc que proposa la PAH inclou mesures com frenar els desnonaments fins que els afectats no tinguin una alternativa i ampliar la moratòria dels desnonaments més enllà del 2020. També defensen ampliar el parc públic d’habitatges, amb mesures com la nacionalització de Bankia, el traspàs de l’habitatge en mans de la Sareb al parc públic i el retorn en forma d’habitatges per part dels bancs dels milions d’euros que es van fer servir per rescatar-los. A més, demanen que la Llei estatal d’habitatge garanteixi uns mínims i que entengui l’habitatge com un dret i no una mercaderia.

Tot i que la campanya de la PAH és d’àmbit nacional, les seccions locals tenen previst realitzar accions als municipis. Montse Maimó i Ana M. Pérez, membres de la PAH Rubí, han explicat que ja tenen planificades accions a la ciutat durant els actes de campanya dels partits locals.