Posen en marxa una nova edició dels pressupostos participatius

Imagen noticia
Impulsen un restaurant social a les instal·lacions de Duet Sports
10 de abril de 2019
Dona i Educació (Social)
12 de abril de 2019

Posen en marxa una nova edició dels pressupostos participatius

Imagen noticia

L’Ajuntament ha posat en marxa la segona edició dels Pressupostos Participatius, a través dels quals la ciutadania podrà decidir quin serà el destí dels 300.000 euros. D’aquesta quantitat, 50.000 euros es destinaran a les actuacions que proposi la infància i la joventut de Rubí, mentre que la resta seran els majors 16 anys els que decidiran com invertir-los.

El procés consta de diverses fases. Durant aquest mes d’abril, s’està informant la ciutadania sobre el calendari, el mètode i el funcionament de tot el procés a través de diverses accions divulgatives que ja han arrencat.

La segona fase consistirà en la recollida d’idees i propostes i tindrà lloc al juny, ja que al maig coincidiria amb la campanya electoral. Aquesta etapa es desenvoluparà, principalment, a través de la plataforma en línia Participa Rubí però també es duran a terme trobades presencials, així com tallers participatius de recollida d’aportacions per a entitats i ciutadania. Una vegada recollides aquestes aportacions, el procés entrarà en una nova fase on es procedirà a validar les propostes, a partir d’una valoració tècnica i la quantificació econòmica. Aquesta anàlisi es farà durant el juliol i permetrà seleccionar aquelles que són aptes per passar a la fase de priorització, que tindrà lloc al setembre. Les prioritats es fixaran a partir de l’opinió de la ciutadania.

Un cop s’hagi establert la llista de prioritats, serà el torn de la votació ciutadana definitiva.
Aquesta fase, que serà a l’octubre, es desenvoluparà via electrònica i també presencial. Finalment, al novembre es donaran a conèixer els resultats.