La plaça del Doctor Guardiet, escenari del 21è Aplec Sardanista de Rubí

Imagen noticia
No a la proposta de canviar la zona blava a taronja
27 de septiembre de 2019
Imagen noticia
Emotiu canvi de vara a l’Hermandad Rociera
1 de octubre de 2019

La plaça del Doctor Guardiet, escenari del 21è Aplec Sardanista de Rubí

Imagen noticia

La plaça del Doctor Guardiet va ser l\’escenari enguany del 21è Aplec Sardanista de Rubí, una jornada festiva pels amants de les sardanes, organitzada per l\’Aplec de Rubí, amb més de 5 hores de música i balls tradicionals catalans. De les 17.30 hores de la tarda fins a les 23.30 hores de la nit, el públic assistent va gaudir de 25 sardanes de la mà de les cobles la Principal de Llobregat, la Jovenívola de Sabadell i Ciutat de Girona, a més del ball de Gitanes de l\’Esbart Dansaire i altres activitats com el concurs de colles improvisades i sortejos de productes locals.

A la primera part, les cobles Jovenívola de Sabadell i Ciutat de Girona van interpretar 16 temes, alguns dels quals vinculats a la nostra ciutat: \’Ofrena a Rubí\’, de Pepita Llunell; \’Aplec de Rubí\’ i \’A Rubí de tot cor\’, de Miquel Tudela, i \’Rubí\’, de Francesc Mas. A la segona part, ja de nit, la Principal de Llobregat va engrescar l\’ambient amb 9 sardanes més per tancar la nit. La jornada va comptar amb la presència de dos compositors de sardanes: Heribert Sagalà i Montserrat Pujolar, que van poder escoltar les seves cançons en directe. Sagalà és un compositor egarenc autor entre d\’altres de \’Noces d\’or a Rubí\’ i \’Sardana de festa\’ i Montserrat Pujolar és una compositora de Ripoll, autora de la popular sardana \’Amb l\’esperit vibrant\’.

Després d\’anys de 20 anys de celebració a la Plaça Catalunya, l\’organització va decidir traslladar les activitats a la plaça del Doctor Guardiet, un canvi que ells creuen que els ha afavorit, ja que és un espai molt més ample i de pas per molts rubinencs i rubinenques. Enguany han participat en l\’Aplec gent de Rubí i d\’altres municipis com Sabadell, Terrassa, El Papiol, Corbera, Manresa o Barcelona, entre altres localitats. Segons Puigventós, el moment àlgid de l\’aplec va ser la ballada de l\’Esbart Dansaire de Rubí, entitat convidada d\’aquesta edició, una activitat que va atreure un gran nombre de persones a la plaça.

Set grups van participar en el concurs de colles improvisades, en el qual sardanistes de diferents entitats i procedències fan rotllanes de sardanes a manera d\’exhibició. Tampoc va faltar en aquesta edició el clàssic berenar de coca i mistela totalment gratuït amb la col·laboració de diferents pastisseries locals.