La Plana del Castell reclama solucions per a la cruïlla del carrer Casetes de Can Fatjó per la seva perillositat

Imagen noticia
Presentació del llibre il·lustrat ‘Qui soc avui?’ a Lectors al tren! Espai de llibres
25 de octubre de 2018
Imagen noticia
El Congrés Rubí Brilla apunta l’economia circular com l’impuls definitiu pel canvi de model energètic
29 de octubre de 2018

La Plana del Castell reclama solucions per a la cruïlla del carrer Casetes de Can Fatjó per la seva perillositat

Imagen noticia

Fa unes setmanes, un home gran va ser atropellat en el pas de vianants de la cruïlla entre el carrer de les Casetes de Can Fatjó (baixada de l’avinguda Castellbisbal) amb el passeig de la Riera. L’accident va ser greu i la víctima va haver de ser hospitalitzada.

La perillositat d’aquest encreuament no és nova, però l’accident de fa pocs dies ha tornat a posar en alerta el veïnat, que reclama des de fa anys, concretament des del darrer mandat de Carme García, que es busqui una solució. «En aquest punt, els passos de vianants estan molt desprotegits, els cotxes que venen de Can Fatjó, en baixada, agafen molta velocitat i molta gent ha patit ensurts greus i atropellaments», explica el president de l’entitat veïnal, ?’scar Arnaiz.

A més, assenyala que «és una zona on hi ha molt de trànsit de persones, no només de gent gran, sinó tota la gent que va a Can Fatjó, joves que van a l’institut Duc de Montblanc i tenim por que qualsevol dia passi una desgràcia».

De fet, Arnaiz explica que alguns dels veïns prefereixen creuar per l’altre pont, el del carrer Cadmo, tot i que també han detectat que en aquella zona els conductors tampoc respecten els passos de vianants i aquests estan «desprotegits».

En els darrers anys, l’Associació de Veïns de La Plana del Castell s’ha reunit amb l’Ajuntament per intentar solucionar el problema, però ?’scar Arnaiz denuncia que només s’ha instal·lat un reductor de velocitat en sentit de pujada i que aquest no té cap afectació perquè els vehicles perillosos baixen des de Can Fatjó. A més, recorden que els passos elevats que es van fer en el seu moment al passeig de la Riera han quedat pràcticament eliminats per culpa d’un nou asfaltatge. «Estem pendents que l’Ajuntament faci alguna actuació o bé ens digui que pensa fer», apunta el president, que afirma que fa com a mínim un any que l’entitat no es reuneix amb el consistori per tractar aquesta qüestió.

D’altra banda, el president de l’associació veïnal també ha lamentat que l’estat del passeig de la Riera sigui «intransitable», ja que «les voreres són estretes i tenen forats que fan que siguin impracticables».