La Policia Nacional requereix informació a l’Ajuntament de Rubí en el marc de l’operació ‘Enredadera’

Imagen noticia
La plaça Pearson serà l’escenari de la festa de benvinguda dels infants saharauis acollits per famílies rubinenques
2 de julio de 2018
Imagen noticia
Inici de les obres per executar un nou tram del carril bici
4 de julio de 2018

La Policia Nacional requereix informació a l’Ajuntament de Rubí en el marc de l’operació ‘Enredadera’

Imagen noticia

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha iniciat fa poques hores una macrooperació de registres i detencions sota el nom ‘Enredadera’ que afecta una quarantena de ciutats de l’estat espanyol. L’operació estaria vinculada amb la contractació irregular de semàfors i afectaria l’empresa Aplicaciones Gespol, una filial de Sacyr. Segons la hipòtesi de la Fiscalia Anticorrupció i el jutge d’instrucció, alcaldes, regidors i funcionaris haurien arreglat adjudicacions públiques per afavorir Aplicaciones Gespol a canvi de comissions.

Estan previstos un centenar de registres en ajuntaments, domicilis i empreses i segons avança el digital El Confidencial ja hi ha persones detingues. Es tractaria de Sadat Maña, un assessor de Ciutadans de la província de Lleó, i l’empresari José Luis Ulibarri, ja imputat per la seva relació amb la trama Gürtel.

A Catalunya, s’han practicat registres a Lleida i Mollet del Vallès i s’han fet requeriments d’informació als ajuntaments de Rubí, Mataró, Montgat, Pineda de Mar i Premià de Mar. L’Ajuntament de Rubí ha confirmat aquestes diligències policials, que s’investiguen des del Jutjat número 2 de Badalona.

En el cas de Rubí, durant el 2017 i el 2018, el consistori va contractar tres serveis amb l’empresa Aplicaciones Gespol. Concretament, al 2017 l’Ajuntament de Rubí va pagar 12.599,13 euros a aquesta empresa pel manteniment del sistema de comunicacions de la Policia Local i 6.468,66 euros pel manteniment de les aplicacions informàtiques del cos policial durant el 2017 i el 2018.