La proposta ‘Comerç Sostenible’ incorpora un grup de compra agregada d’energia

Imagen noticia
La rehabilitació del Casino respectarà la història de l’edifici i el seu caràcter plurifuncional
9 de abril de 2018
Imagen noticia
Antoni García tornarà a ser el candidat de Veïns per Rubí el 2019
11 de abril de 2018

La proposta ‘Comerç Sostenible’ incorpora un grup de compra agregada d’energia

Imagen noticia

La nova edició de la proposta ‘Comerç Sostenible’, emmarcada en la iniciativa Rubí Brilla, proposarà als comerços unir-se també al nou grup de compra agregada d’energia per a empreses i comerços que està impulsant l’Ajuntament de Rubí. Amb la compra agregada d’energia, el preu i les condicions contractuals milloren i a més es consumeix energia 100% d’origen renovable, assenyala el regidor de Desnevolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, qui ressalta que «l’estalvi d’energia és un factor de competitivitat per al comerç i la sostenibilitat i un valor afegit per a la clientela».

Cal destacar que, en la licitació del 2014, l’administració local va aconseguir un estalvi de 218.302,24 euros que representa un 11% del total de la despesa energètica municipal.

Güeto ha convidat els comerços a formar part d’aquesta nova edició de la proposta ‘Comerç Sostenible’. Tothom que hi estigui interessat es pot informar en dues reunions específiques els dies 25 i 26 d’abril, ha dit el regidor. Les dues reunions tindran lloc a l’auditori de l’edifici Rubí Forma a les 14 hores i s’oferirà servei de càtering. Els comerciants poden inscriure’s a les sessions a través del correu [email protected] i obtenir més informació del programa al web municipal.

Estalvi del 15%
41 comerços van participar de la primera edició de la proposta ‘Comerç Sostenible’. Segons aquesta primera experiència, només canviant hàbits i ajustant la potència contractada, els establiments estalvien de mitjana un 15% de la factura elèctrica. «Nosaltres estalviem entre 15 i 20 euros de cada factura i això al cap de l’any són diners», diu Roser Bosch, de la llar d’infants Barrufet, un dels establiments que van participar en la primera edició.

«On més estalvi hem notat és amb el canvi del sistema d’il·luminació», conclou. La il·luminació és la part més important de la despesa energètica comercial i sovint emprar bombetes led i millorar els hàbits energètics representa fins a un 60% menys de consum energètic. De mitjana, els comerços de la primera edició van estalviar un 40% del consum elèctric.

Assessorament gratuït i personalitzat
‘Comerç Sostenibe’ es fonamenta en l’assessorament gratuït i personalitzat. El projecte comença amb una diagnosi inicial de la botiga en els àmbits de l’energia, els residus i el producte, a partir de la qual s’elabora un informe amb propostes de millora específiques per tal que el comerç sigui més eficient. Sis mesos després, es fa una segona revisió per avaluar el resultat de les millores implementades. El Rubí Brilla certifica gratuïtament l’establiment com a ‘Comerç Sostenible’ amb un distintiu que permet anunciar als seus clients quin nivell d’eficiència s’ha aconseguit en cada categoria: Rubí, Or, Plata o Bronze.