La quarta edició de l’Infest arriba carregada de novetats

Imagen noticia
Festa per als infants saharauis que passaran les vacances a Rubí
5 de julio de 2019
Imagen noticia
L’atur es redueix en un centenar de persones al juny i se situa en els 4.440 desocupats
9 de julio de 2019

La quarta edició de l’Infest arriba carregada de novetats

Imagen noticia

El Festival Internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i freak, l’Infest, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de juliol a la placeta del Celler, presenta aquest any un programa amb moltes novetats i curts d’una elevada qualitat. L’entitat Arkam, impulsora del festival, ha rebut prop de 400 audiovisuals d’arreu del planeta i n’ha escollit 21 per participar en el concurs. «Estem molt contents, en aquesta edició hi ha bastant de terror i molt gore, creiem que estarà molt bé».

Entre les creacions que participen en el concurs, n’hi ha 12 que són de directors espanyols, tres dels Estats Units i la resta de Suècia, Països Baixos, Canadà, Gran Bretanya i França. A més, també es projectarà un curt fora de concurs, gravat per alguns integrants de l’organització de l’InFest i amb el segell de la productora rubinenca La Lombarda: ‘La celda dual’, dirigit per Ignació Malagón. Els audiovisuals es projectaran el divendres i el dissabte a partir de les 22 hores. Un jurat serà l’encarregat de triar els curts guanyadors, però també hi haurà un premi del públic, que es donarà a conèixer el 15 de juliol.

Com és habitual, l’Infest també ha programat diversos concerts, el divendres a les 21 hores posaran música dos DJ de La Sonik, mentre que a partir de les 0.30 hores, després de la projecció dels curts, actuarà F.A.N.T.A, un grup de versions de música de Ramones. El dissabte, a les 21 hores hi haurà una sessió de DJ A.C.M.E, que punxarà música soul, funk, latinjazz, etc. A les 00.30 hores serà el torn d’Aullido Atòmico, un grup de València de trash & roll, que servirà per tancar l’Infest.

Explicar la mort als infants i una mirada femenina sobre el terror
Les principals novetats del festival es concentren en les activitats paral·leles, entre les quals destaca una xerrada sobre la mort dirigida als infants i algunes activitats relacionades amb la dona i el terror en el gènere cinematogràfic.

El dissabte a les 18 hores a la Sala Tremuja del Celler hi haurà l’activitat ‘Bloody Girls: El terror de ser mujer’, a càrrec d’Aida Méndez i Elena Lombao, dues dones vinculades al món del cinema. En paral·lel a aquesta xerrada, hi haurà una exposició durant els dos dies als lavabos del Celler sobre el cinema de gènere fet per dones, una mostra de la periodista i fotògrafa Laia Oller sota el títol ‘Vaterístiques’.

Pel que fa a la xerrada sobre la mort destinada als infants compta amb la col·laboració de la Funerària Terrassa i serà el dissabte a les 11.30 hores a la Biblioteca. Primer es projectarà la pel·lícula infantil ‘Coco’, i posteriorment especialistes en la matèria costaran el tractament del dol i la pèrdua als infants i les seves famílies.

També hi haurà els dos dies entre les 18 i les 21 hores a la placeta del Celler ‘Les Botigues de l’Horror’, una dotzena de paradetes relacionades amb el món del cinema i especialment del terror que vendran tota mena de productes. També durant els dos dies, entre les 19 i les 20.30 hores, Ignasi Muñoz oferirà ‘Podcast’, amb la col·laboració de Ràdio Rubí, un programa que repassarà el cinema fantàstic amb convidats, crítics i el jurat.

Per últim, els dos dies de 18 a 21 hores, a la Sala Annexa del Celler, qui ho vulgui podrà jugar al videojoc Omani i el dissabte a les 18.45 hores hi haurà l’espectacle de dansa a càrrec de les rubinenques Nemesis Dance Company.