La Sala s’omple per l’estrena del documental sobre el Mercat ‘En dèiem anar a plaça’

Imagen noticia
Un incendi calcina un magatzem de material a Sant Genís
6 de octubre de 2018
Veïns per Rubí analitza els resultats de la consulta ciutadana sobre el Parc de Ca n’Oriol
10 de octubre de 2018

La Sala s’omple per l’estrena del documental sobre el Mercat ‘En dèiem anar a plaça’

Imagen noticia

Unes 400 persones han omplert La Sala aquest diumenge amb motiu de l’estrena del documental «En dèiem anar a plaça» que recull la història de l’antic Mercat Municipal de Rubí situat a la plaça del Doctor Guardiet a través de l’experiència de 19 paradistes.

L’audiovisual és coproducció de l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal i l’Ajuntament de Rubí realitzada per MC Produccions i s’ha rodat a partir d’entrevistes a 19 testimonis que expliquen com ara l’antic mercat. Albert Obiols, Albert Sans, Carme Pàmies, Cati Julià, Chelo Marcos, Conxita Bamala, Dolors Tubau, Isabel Segura, Jesús Casals, Josep Guirao, Juan López, Juanita Guirao, Laura Campderrós, M Dolors Tubau, Manel Aluju, Maria Teresa Majó, Maria Tomàs, Núria Campderrós, Rafael Alpañes, Rosa Royo i Salvador Guirao són els rubinencs que han compartit els seus records i experiències en aquest audiovisual.

Durant la presentació, la primera tinent d’alcalde, Maria Mas, ha lloat la professionalitat dels actuals paradistes del Mercat i ha recordat que «el Mercat ha iniciat un procés de canvi que l’ha d’impulsar com a eix vertebrador de l’activitat comercial de la ciutat, com a punt d’activitat econòmica i com a exemple d’eficiència i eficàcia energètica».

Precisament per aquest procés de canvi, l\’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal va decidir fer un homenatge audiovisual a les persones que els havien precedit i que els han ajudat a arribar a construir el Mercat d\’avui.

En aquest sentit, Lluïsa Aguilera, productora de l’audiovisual, ha assenyalat que «la pretensió d\’aquest document és que la gent que ho va viure, recordi el passat de la ciutat i tots els que no van ser-hi puguin fer-se una idea de com era aquest espai emblemàtic de Rubí. És un homenatge a les persones i als oficis que hi ha dins dels Mercats».

El documental, d’uns 14 minuts de durada, va emocionar a molts dels assistents, alguns dels quals reconeixien que «se’ns ha fet curt».