La sisena edició del Congrés Rubí Brilla estarà focalitzada en l’autoconsum energètic

Imagen noticia
La justícia estima els recursos presentats per Rubí en relació a Can Carreras
3 de octubre de 2019
Imagen noticia
‘Green Book’, ‘Cinema Paradiso’ o ‘Me llamo Violeta’ són alguns dels títols del cicle de cinema de tardor
7 de octubre de 2019

La sisena edició del Congrés Rubí Brilla estarà focalitzada en l’autoconsum energètic

Imagen noticia

El Congrés Rubí Brilla celebra una nova edició el 25 d’octubre centrant-se en l’autoconsum energètic, aprofitant els canvis legislatius d’aquest any que fomenten l’autoconsum compartit, simplifiquen els tràmits administratius i faciliten la venda de l’excedent, especialment després de l’eliminació de l’impost al sol. «Primer cal fomentar l’estalvi energètic, després millorar l’eficiència i per últim fomentar l’autoproducció d’energia, és una gran oportunitat perquè estem davant d’una crisi climàtica, però també social, amb un món cada cop més desigual», ha expressat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, que considera que és fonamental que l’administració impulsi la transició energètica entre «els particulars, els comerciants i la indústria».

Un model insostenible
L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha destacat el fet que el projecte del Rubí Brilla va començar a caminar el 2011 i que la ciutat vol ser pionera en el canvi de model energètic: «El model actual és insostenible econòmicament i ambiental i les energies renovables són les úniques alternatives al col·lapse».

En aquest sentit, la màxima responsable municipal ha explicat que des del Rubí Brilla ofereixen assessorament per reduir la despesa energètica a les llars, posen a disposició dels ciutadans un mapa optimitzat per veure el lloc idoni i el cost-benefici d’instal·lar plaques solars i bonifiquen les empreses que afavoreixen l’autoconsum a través de la reducció d’impostos.