«La sostenibilitat humana i ambiental», els grans pilars del projecte de l’AUP

Imagen noticia
Montero, ministra d’Hisenda, visita Rubí per donar el seu suport a la candidatura d’Ana M. Martínez
22 de mayo de 2019
Imagen noticia
Bona acollida de la 17a edició de la Fira de Primavera amb una trentena de parades
24 de mayo de 2019

«La sostenibilitat humana i ambiental», els grans pilars del projecte de l’AUP

Imagen noticia

L’acte central de campanya de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), que va tenir lloc dimecres a la tarda a la plaça de la Nova Estació, va comptar amb la presència de Vidal Aragonès, diputat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), a més de l’alcaldable de la formació, Betlem Cañizar, i la número 2, Eulàlia Formiguera.

Cañizar va explicar que l’AUP vol «desenvolupar a la ciutat el dret a la vida digna, lliure de violències, una ciutat feminista, equitativa, cuidadora, amb un municipi cohesionat i que les institucions siguin corresponsables, amb la sostenibilitat humana i ambiental com a pilars centrals». La candidata va subratllar que cal construir Rubí «de forma col·lectiva» i representar no només la gent que pugui votar l’AUP, sinó tota la població.

També va parlar la número 2 de la candidatura, Eulàlia Formiguera, que va posar l’accent en les propostes més importants per a la candidatura, entre les quals hi ha la universalització dels Serveis Socials, l’obertura de centres oberts per a infants i adolescents i de casals de la gent gran, reivindicar l’Hospital General com a centre hospitalari de referència, lluitar contra la segregació escolar i construir una xarxa de centres cívics. Formiguera també va defensar que «cal una política d’habitatge valenta, incrementar el parc públic amb adquisició o construcció, multar els bancs i incrementar els habitatges destinats al lloguer social». Per últim, va remarcar la necessitat de millorar l’urbanisme de la ciutat.

El diputat Vidal Aragonès, per la seva banda, va reivindicar l’1 d’octubre i va carregar contra el govern de la Generalitat, que considera que «no ha donat resposta a les classes populars i ha impulsat polítiques neoliberals». També va demanar el vot per l’AUP: «És la garantia d’un vot més a l’esquerra a la ciutat i de compromís absolut amb el dret a l’autodeterminació».

L’acte va acabar amb un concert del grup Set de Rumba. L’AUP tancarà la campanya aquest divendres a les 19 hores a l’Ateneu.