L’ACA neteja diversos torrents que havien quedat malmesos per les fortes pluges

Imagen noticia
Es manté l’ofrena floral en l’acte de la Diada de l’11 de setembre
9 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Partits i entitats commemoren una Diada de Catalunya marcada per la crisi de la covid-19
11 de septiembre de 2020

L’ACA neteja diversos torrents que havien quedat malmesos per les fortes pluges

Imagen noticia

Durant les darreres setmanes, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha dut a terme treballs de neteja a diferents torrents de Rubí que havien quedat malmesos pel temporal Glòria i pels aiguats de finals de novembre. Les tasques han estat executades per diverses empreses forestals contractades per l’ACA i amb la supervisió de l’Ajuntament.

Dues de les intervencions s’han fet als torrents de Tallafigueres i de Can Serra i també està previst actuar a les capçaleres dels torrents de Sant Muç i de Xercavins. Els treballs consisteixen a desbrossar alguns trams; retirar els arbres caiguts de la llera per tal d’afavorir la circulació de les aigües pluvials, evitant que s’originin taps i es puguin produir inundacions; talar els arbres morts dels marges de la llera amb risc de caiguda, així com els que es troben als costats de la zona de torrent, i retirar els residus.

En alguns d’aquests espais es preveu la plantació d’arbres, com ara roures, alzines i plantació de ribera per recuperar la vegetació. En concret, al torrent de Can Serra s’han retirat una cinquantena d’arbres que havien caigut i es replantaran espècies autòctones durant els mesos de novembre i desembre per recuperar l’ecosistema vegetal.