L’Ajuntament carrega contra Endesa per la retirada del cablejat elèctric aeri al carrer Lourdes

4 de julio de 2022
El Correaigües, el concert de la Banda de Rubí, les actuacions dels centres regionals o el correfoc infantil, algunes de les activitats de l’últim dia de la Festa Major
4 de julio de 2022

L’Ajuntament carrega contra Endesa per la retirada del cablejat elèctric aeri al carrer Lourdes

L’Ajuntament de Rubí ha denunciat la lentitud d’Endesa a l’hora de facilitar el soterrament de les línies aèries que hi ha al carrer Mare de Déu de Lourdes. Precisament el passat dilluns es va produir un incident en aquest punt que va deixar sense corrent elèctrica el veïnat, fet que va provocar que el consistori exigís a Endesa més celeritat en les gestions. 

Les obres de reurbanització de la via es van iniciar a finals del 2019 i es van veure afectades per la pandèmia. Ara, els treballs han quedat sense finalitzar perquè manca retirar les línies i els pals de fusta que les sustenten per poder finalitzar les voreres. Amb aquestes obres, l’Ajuntament pretén millorar l’accessibilitat del tram del carrer entre Sant Gaietà i Madrid amb el soterrament d’aquesta línia de baixa tensió. Les obres també han servit per renovar la conducció d’aigua potable, millorar el ferm de la calçada i renovar l’enllumenat públic.

Les obres van a càrrec de l’empresa Servinstec, que el 21 de setembre del 2021 van enviar per primer cop tota la documentació requerida a Fecsa Endesa per la retirada del cablejat. Després de diverses visites d’obra, aquesta planificació es va donar per bona l’abril d’aquest any i ara Endesa ha d’enviar un conveni de cessió d’instal·lacions a l’Ajuntament per poder seguir amb el tràmit de retirada de les ínies que, a data d’avui, encara no ha rebut.