L’Ajuntament de Rubí començarà a repartir mascaretes entre la gent gran als domicilis

Imagen noticia
Els adolescents rubinencs estan preocupats pel curs escolar i demanen poder sortir al carrer
30 de abril de 2020
Imagen noticia
L’Ajuntament reparteix 10.000 mascaretes entre tots els usuaris del transport públic
5 de mayo de 2020

L’Ajuntament de Rubí començarà a repartir mascaretes entre la gent gran als domicilis

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí distribuirà a partir del 8 de maig un total de 12.523 mascaretes entre la població rubinenca major de 65 anys. La distribució es farà de la mateixa forma que les mascaretes de població infantil, a través de les bústies de les llars, i anirà acompanyada d’una carta de l’alcaldessa amb instruccions sobre com utilitzar-la correctament. El repartiment s’allargarà durant les properes setmanes a causa del gran volum de mascaretes, segons ha explicat el consistori.

La protecció que es repartirà ha estat confeccionada per l’empresa de Rubí Robin Hat i es tracta de mascaretes reutilitzables que es poden rentar fins a 140 vegades. Tenen les mateixes característiques que les repartides entre els infants, a excepció de la talla.

La mesura de repartir aquests productes sanitaris s’ha pres conjuntament amb el Consell de la Gent Gran de Rubí, que va traslladar en una reunió per videoconferència les seves inquietuds a l’Ajuntament. «Ells són els qui han patit més que ningú una situació de vulnerabilitat i, per aquesta raó, són els que han estat sotmesos a un aïllament social i físic més accentuat», ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, que ha afegit que la intenció del repartiment és que «la gent gran torni a trepitjar els carrers per passejar amb les màximes garanties de seguretat».

A partir dels 70 anys, la ciutadania pot sortir al carrer de 10 h a 12 h i de 19 h a 20 h, amb les mesures bàsiques de prevenció, com ara una distància de més d’un metre i garantint la màxima higiene.