L’Ajuntament de Rubí comprarà 5 pisos per a destinar-los a emergència i lloguer social

Imagen noticia
Rubí queda fora de la nova tarifa metropolitana del transport públic
2 de enero de 2018
Imagen noticia
L’Ajuntament signa un crèdit de 7,4 milions per a inversions subvencionat per la Diputació
4 de enero de 2018

L’Ajuntament de Rubí comprarà 5 pisos per a destinar-los a emergència i lloguer social

Imagen noticia

El pressupost del 2018, aprovat de forma provisional pel Partit dels Socialistes de Catalunya amb el suport de Ciutadans, el Partit Popular i els tres regidors no adscrits, és un 5,5% més elevat que el del 2017 i arriba fins als 80 milions d’euros.

Es tracta d’uns comptes que incorporen per primer cop en molts anys una inversió real en habitatge amb l’objectiu de comprar pisos per emergència social i lloguer social. Dels 1,4 milions d’euros destinats a habitatge, s’invertiran 538.311 euros per la compra de 5 immobles a la Sareb a través de la societat municipal de Proursa.

Com és habitual en els darrers anys, els comptes tindran en compte els ajuts al menjador, que enguany arriben fins als 550.000 euros a través d’una subvenció del Consell Comarcal. Es destinarà més d’un milió d’euros per fer polítiques a favor de les persones amb diversitat funcional, dels quals més del 60% aniran a Font del Ferro; i també més d’un milió d’euros en l’assistència a domicili de la gent gran amb dependència.

Una de les partides que més augmenta de cara al proper exercici és la inversió en informàtica, amb més de mig milió d’euros d’increment. Segons el consistori, aquests diners hauran de servir per renovar els equips informàtics i avançar cap a una administració més moderna. També s’incrementa significativament la partida reservada per Intervenció i comptabilitat, amb gairebé 350.000 euros d’increment; i la de Ciutadania i civisme en més de 360.000 euros.

En canvi, de cara al 2018, s’ha retallat la partida d’Acció Institucional, una rebaixa de 168.000 euros que arriba després de les crítiques de part de l’oposició que hi va haver en l’exercici anterior quan es va incrementar.

D’altra banda, la partida per Cooperació internacional, que es va retallar el 2017, torna a augmentar i arriba als nivells del 2016; però s’ha eliminat l’àrea d’Identitat i Projecció Exterior.

La neteja i els residus, el més car pel contribuent
Pel que fa a les partides més elevades, en l’exercici 2018, el consistori invertirà 3,9 milions d’euros en la recollida de residus; 3,2 milions d’euros en la neteja viària; 3 milions d’euros en la neteja de dependències municipals; 3 milions d’euros en eixugar deute públic; i 1,5 milions en el manteniment de zones verdes.

Inversions reals
En l’àmbit de les inversions reals, està reservada una partida de 516.459 euros per fer una reforma de la plaça de la Constitució, dels quals 250.000 euros són fons que provenen de la Diputació de Barcelona. També està plantejada una inversió en els antics cinemes, de 318.000 euros; una millora al camp de futbol del 25 de Setembre de 230.061 euros; i una reserva de 261.120 euros per pagar l’IVA del col·lector de Can Xercavins, que assumirà l’Agència Catalana de l’Aigua. També cal destacar que l’Ajuntament ha reservat 200.000 euros per fer dos projectes de participació ciutadana.

En l’aspecte cultural, la partida destinada a la Festa Major del 2018 és de 377.150 euros i al Casino Espanyol s’ha previst una despesa de 14.600 euros per a activitats d’arts escèniques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *