L’Ajuntament de Rubí reparteix àpats a domicili a més d’una seixantena de persones

Imagen noticia
L’Oficina Municipal d’Escolarització dona suport a les famílies per fer la preinscripció
14 de mayo de 2020
Imagen noticia
Día Internacional contra la Homofobia
18 de mayo de 2020

L’Ajuntament de Rubí reparteix àpats a domicili a més d’una seixantena de persones

Imagen noticia

Els Serveis Socials de l\’Ajuntament de Rubí han posat en marxa el projecte \’Àpats a domicili\’, un servei que garanteix a les persones beneficiàries un àpat diari, equilibrat i saludable amb les adequades condicions de qualitat i higiene, per tal que tinguin cobertes les necessitats nutricionals i puguin romandre a casa i evitar contagis de coronavirus.

El projecte s\’adreça a persones majors de 65 anys o adultes amb discapacitat en situació de risc per covid-19, que viuen soles o amb una altra persona gran i que no disposen de suport familiar o aquest és insuficient. Des que es va iniciar el confinament s\’han lliurat 1.605 àpats a un total de 65 persones que resideixen en 58 domicilis diferents. En general, es tracta de dinars de migdia que es distribueixen en 58 domicilis diferents i es distribueixen de dilluns a diumenges al migdia, tot i que en casos de gran necessitat també es reparteix sopar.

El consistori ha contractat d\’urgència l\’empresa rubinenca Campos Estela perquè proveeixi el menjar, aprofitant que ha hagut de reorientar els seus serveis pel tancament dels centres educatius. Els àpats que es distribueix tenen un preu de 7 euros que inclou el repartiment a domicili. El cost d\’aquesta acció fins el dia d\’avui ha suposat 11.825 euros per a l\’Ajuntament: \»La iniciativa ens està permetent donar resposta a una necessitat bàsica alhora que evitem que persones més vulnerables s\’exposin a contagis\», ha explicat Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí.