L’Ajuntament impulsa una nova campanya per combatre l’incivisme

L’Olímpic acusa la falta d’encert i suma la segona derrota consecutiva
17 de noviembre de 2017
Imagen noticia
La 15a Diada Sardanista es vesteix de reivindicació
21 de noviembre de 2017

L’Ajuntament impulsa una nova campanya per combatre l’incivisme

Imagen noticia

Reduir els actes d’incivisme i mantenir la ciutat més neta són els dos principals objectius que persegueix la nova campanya d’incivisme de l’Ajuntament de Rubí, que porta per títol ‘Siguem cívics’.

El govern local ha volgut relacionar la iniciativa a favor de la convivència amb la distinció que va aconseguir Rubí fa poc com a Ciutat Amiga dels Infants, i ha presentat una campanya amb els nens com a protagonistes. Així, en les properes setmanes, i sobretot a partir del 2018, es podran veure a la ciutat cartells amb dibuixos d’infants realitzant accions cíviques.

En concret, la iniciativa pretén reforçar cinc aspectes clau per tenir una ciutat millor: no pintar a les parets dels edificis, llençar els papers a les papereres, trucar al telèfon verd per evitar deixar al carrer deixalles, donar preferència de pas en les zones de vianants a les persones amb mobilitat reduïda i recollir les defecacions dels animals al carrer. “És una campanya molt gràfica i amable que pretén fer entendre que la ciutat és de tots i l’hem de cuidar entre tots”, afirma l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que apunta que l’objectiu és tenir una ciutat “segura, amable i neta”.

La campanya informativa anirà acompanyada per diverses activitats al carrer i també a les escoles.

Problema amb els excrements
La primera campanya cívica que va posar en marxa el govern de Martínez va ser contra els excrements a la via pública, que contenia imatges molt gràfiques i que buscava generar un gran impacte. L’alcaldessa fa un balanç positiu de la primera campanya i creu que, tot i que encara queda molt per resoldre el problema, “la percepció global és que ha augmentat la sensibilitat en aquest aspecte i que la minoria que té aquestes actituds cada cop és més petita”.

D’altra banda, la màxima responsable municipal ha explicat que, de moment, el projecte per analitzar l’ADN dels excrements de gos al carrer i multar els propietaris està aturat perquè només es disposa d’una mostra del 12% del cens. Per aquest motiu, ha afirmat que cal “repensar el projecte”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *