L’Ajuntament intensifica el seguiment de les persones grans que viuen soles durant el confinament

La pregunta es: ¿Por qué los niños y niñas con TEA necesitan salir a la calle?
7 de abril de 2020
Imagen noticia
Compartim objectiu
9 de abril de 2020

L’Ajuntament intensifica el seguiment de les persones grans que viuen soles durant el confinament

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí està trucant aquests dies les persones grans que viuen soles per comprovar si es troben bé i demanar-los si necessiten alguna cosa. Un seguiment que habitualment realitza Serveis Socials i el Servei de Teleassistència i que s’ha intensificat per la situació de confinament.

Dins el programa de gent gran, Serveis Socials atén 1.879 persones. Totes les que viuen soles i no tenen xarxa de suport familiar reben una atenció prioritària, que consisteix en trucades regulars o visites a domicilis. Des que es va decretar l’estat d’alarma, les trucades s’han incrementat per garantir el benestar d’aquests ciutadans.

D’aquestes persones, 698 són usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i prop d’un 30% viuen soles. Aquest és un recurs especialment indicat per a la ciutadania que té reconegut algun grau de dependència i que necessita suport per al desenvolupament de les activitats de vida diària. Durant el confinament, s’ha ampliat a aquelles persones beneficiàries d’altres serveis que en aquests moments no seran operatius, especialment els centres de dia.

Un altre recurs que s’ofereix és el de Teleassistència, que dona cobertura a prop de 900 persones, una xifra que representa la meitat de la població de Rubí major de 70 anys que viu sola. Des d’aquest servei, es fan trucades periòdiques a tots els usuaris per assegurar que tenen totes les necessitats cobertes.
Des de Creu Roja també es fa un seguiment d’aquest col·lectiu mitjançant trucades a 32 persones grans que han estat derivades pels Serveis Socials per rebre lots d’aliments.

A Rubí, resideixen actualment 8.665 persones majors de 70 anys, que representen un 11% de la població del municipi. D’aquestes, 1.777 viuen soles i 5.252 ho fan amb una altra persona major de 70 anys.
D’altra banda, el consistori ha habilitat un telèfon especial (637 83 10 92) i una adreça de correu electrònic ([email protected]) per poder informar de possibles situacions d’emergència o d’elevada vulnerabilitat entre gent gran. L’objectiu és que la ciutadania es mantingui alerta i pugui ajudar si detecta que algun dels seus veïns d’edat avançada està patint algun problema.