L’Ajuntament ofereix al Departament d’Educació edificis municipals per poder fer classes o extraescolars

Imagen noticia
La plataforma Rubí sense abocadors demana convocar de forma urgent la mesa d’abocadors
12 de junio de 2020
Imagen noticia
Veïns per Rubí demana que es redacti un nou Pla Director de Polígons
16 de junio de 2020

L’Ajuntament ofereix al Departament d’Educació edificis municipals per poder fer classes o extraescolars

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí i el Departament d\’Educació s\’han reunit de forma telemàtica per abordar com ha de ser el retorn a les escoles de cara al curs 2020-2019. En la trobada, en la qual han participat el conseller d\’Educació, Josep Bargalló, i l\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, s\’han analitzat les dues variables que marcaran el retorn a les aules: la necessitat de mantenir la distància interpersonal als centres educatius i la voluntat de garantir que tots els infants puguin seguir, si és necessari, el curs de forma telemàtica.

Durant la trobada, el consistori s\’ha compromès a compartir els edificis de titularitat municipal per assegurar que tot l\’alumnat pugui accedir tant a les classes com a les activitats extraescolars. L\’Ajuntament posarà a disposició del Departament d\’Educació edificis municipals que puguin ser útils a les escoles, mentre que la conselleria farà el mateix amb els edificis dels instituts de secundària.

El conseller ha explicat a l\’alcaldessa el pla de digitalització de la conselleria, que preveu que el 100% de l\’alumnat tingui accés a Internet i a tauletes. Per minimitzar la bretxa digital i garantir que tots els alumnes disposen de les eines necessàries per seguir el curs escolar des de casa, l\’Ajuntament ha adquirit 130 connexions a Internet i 59 tauletes.

Durant aquests dies, l\’alcaldessa, juntament amb el regidor d\’Educació, Víctor García, han visitat els centres educatius que han reobert i que reben alumnes de forma voluntària per tal de rebre impressions dels equips directius de cada centre sobre l\’adaptació als nous requeriments sanitaris.