L’Ajuntament reparteix saques a les urbanitzacions per millorar el reciclatge de les restes vegetals

Imagen noticia
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
17 de septiembre de 2020
Imagen noticia
L’AUP vol reforçar els serveis destinats a la salut mental
21 de septiembre de 2020

L’Ajuntament reparteix saques a les urbanitzacions per millorar el reciclatge de les restes vegetals

Imagen noticia

L\’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquesta setmana la segona fase del repartiment de saques de ràfia a les urbanitzacions per promoure la recollida de les restes vegetals. La iniciativa persegueix un doble objectiu, fomentar la correcta separació d\’aquests residus i reduir el seu abandonament al voltant dels contenidors.

En total, es distribuiran 2.775 saques de ràfia entre les urbanitzacions de Can Barceló, Vallès Park, Sant Muç, Castellnou-Can Mir i Can Solà. Es tracta de recipients pensats per a dipositar-hi petites restes vegetals de l\’hort o del jardí, com ara gespa, fullaraca, restes de plantes o rams de flors. Un cop plena, és fàcil transportar aquests residus fins al contenidor de matèria orgànica, on s\’han d\’abocar. La saca, en canvi, no s\’ha de llençar, ja que és reutilitzable.

D\’altra banda, pel que fa a les restes vegetals grans i llenyoses, l\’Ajuntament posa a disposició dels rubinencs el servei gratuït de recollida de poda. Per fer-ne ús, cal fer un farcell amb les restes i trucar al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 en cas de trucar des d\’un telèfon mòbil) per concretar el dia de recollida. El servei de gestió de residus s\’ho endurà del portal de casa.

L\’any passat, en la primera fase del repartiment, ja es van distribuir 1.600 saques de restes vegetals a Can Serrafossà, Els Avets, La Perla, Can Ximelis, Can Vallhonrat, Can Fatjó i Sant Jordi Parc.