L’alcaldessa celebra la sentència que obliga la Generalitat a pagar el deute del finançament de les escoles bressol

Imagen noticia
Jan Soler s’imposa en solitari al Cros de Sabadell en categoria Sub-18
17 de enero de 2018
Imagen noticia
El PSC es queixa al Ple del mal estat de les voreres al centre de la ciutat
19 de enero de 2018

L’alcaldessa celebra la sentència que obliga la Generalitat a pagar el deute del finançament de les escoles bressol

Imagen noticia

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha mostrat la seva satisfacció per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga la Generalitat a pagar a l’Ajuntament de Rubí els diners no percebuts pel finançament de les escoles bressol durant els tres cursos compresos entre el 2012 i el 2015. Aquesta resolució judicial és fruit d’un recurs contenciós administratiu interposat per una trentena de municipis que van considerar que la Generalitat havia incomplert el seu compromís.

El TSJC reconeix als ajuntaments el dret a rebre 1.300 euros per alumne i curs en relació a aquells cursos, la mateixa xifra que s’havia pactat pel curs anterior abans que la Generalitat aturés les subvencions. La sentència recorda que la llei preveu que sigui la Generalitat qui garanteixi el finançament dels centres educatius d’infants de 0 a 3 anys, malgrat que els centres siguin de titularitat municipal.

Tot i que Martínez ha demanat prudència, ja que els càlculs encara estan pendents de concretar-se en cada cas, la màxima responsable municipal estima que la Generalitat haurà de pagar a la nostra ciutat uns 1,3 milions d’euros.

Privatització de serveis
La primera edil ha reiterat les seves crítiques a l’anterior govern de la Generalitat: “Amb l’excusa de la crisi econòmica es van començar a privatitzar serveis públics com la sanitat i l’educació. En el cas de l’educació, el cas més flagrant ha estat el de les escoles bressol”, en referència a la progressiva reducció dels diners destinats per la generalitat per l’educació de 0 a 3 anys.

Martínez ha recordat que el servei per cada infant i curs ascendeix a 5.400 euros i que l’any 2005 es va subscriure un acord pel qual l’Ajuntament pagaria un terç del cost, la Generalitat l’altre terç i les famílies la resta. Aquest conveni, doncs, xifrava en 1.800 euros anuals per infant el que la Generalitat havia de sufragar. D’aquí, es va passar als 1.600 del curs 2010-2011, xifra que va convertir-se en 1.300 l’any següent i que finalment es va eliminar el curs 2012-2013.

“Aquests zero euros demostren la sensibilitat de l’antiga Convergència, actual PDeCAT, protagonista d’aquesta decisió de privatització i de manca de corresponsabilitat en el sosteniment de la xarxa d’escoles bressol municipal”, ha apuntat l’alcaldessa.

La màxima responsable municipal també ha reivindicat el model social de l’Ajuntament “basat en la igualtat d’oportunitats” i ha reiterat el compromís del govern local amb l’educació de 0 a 3 anys.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *