L’AMPA de la Schola reclama a l’Ajuntament que mantingui l’escola en bones condicions

Imagen noticia
«Situació insostenible» al Rivo Rubeo per la manca de conserge
14 de febrero de 2019
Imagen noticia
Vuit empreses de Rubí, entre les firmes amb més volum de negoci a la demarcació de Barcelona
18 de febrero de 2019

L’AMPA de la Schola reclama a l’Ajuntament que mantingui l’escola en bones condicions

Imagen noticia

L’AMPA de l’escola Schola ha fet públic un comunicat en el qual denuncia que en els darrers mesos l’Ajuntament no està mantenint en les millors condicions el centre educatiu. Darrerament, la Schola ha patit problemes amb la calefacció, ja que hi ha dies que la caldera no s’encén i per tant fa fred a les instal·lacions.

Però més enllà del problema amb la calefacció, l’AMPA es queixa que el consistori «va trigar dos mesos a arreglar l’ascensor, perquè no s’havia aprovat ni planificat un canvi de portes, malmeses per l’aigua que raja del passadís».

D’altra banda, també han demanat a l’Ajuntament que faci el manteniment dels elements que hi ha al pati, com un banc i les joguines de fusta que les famílies ja van reparar durant una jornada de bricolatge. Ara mateix, diu l’AMPA, hi ha infants que en els darrers cursos s’han fet mal amb estelles d’aquests jocs. Per tot plegat, l’AMPA considera que tots aquests problemes s’han de solucionar de forma immediata per tal que l’escola «sigui un lloc segur».

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha fet públic aquest dijous que ha traslladat a la Generalitat un projecte, realitzat per un arquitecte extern, per tal de fer obres al centre educatiu i millorar-ne les condicions. Segons l’alcaldessa, Ana M. Martínez, es tracta d’un compromís que va adquirir el consistori durant una trobada amb responsables de la comunitat educativa del centre. La proposta s’ha realitzat a partir d’una diagnosi de les mancances i necessitats de l’escola i pretén millorar l’estat general de l’edifici.

La proposta bàsica, amb un cost de 747.508 euros, contempla crear un gran pati central, amb una nova escala i un ascensor, a més de la construcció d’un nou edifici de serveis i millores en l’eficiència energètica.

Una segona proposta inclou les actuacions de la primera i afegeix unes noves escales d’emergència, així com la construcció de lavabos i despatxos, mentre que la tercera proposta incorpora, a més, construir un pati a coberta i incrementar les dimensions de les finestres.

La proposta de màxims afegeix a totes les iniciatives anteriors l’ampliació de l’edifici, amb aules de 50 m² i el pati de coberta més gran.