L’ampliació del Centre d’Educació Especial Ca n’Oriol s’iniciarà al novembre

Imagen noticia
L’escola Joan Maragall recuperarà la segona línia de P3 el pròxim curs
15 de mayo de 2018
Imagen noticia
Vermut musical amb La Vella Dixieland i Myriam Swanson al Celler
17 de mayo de 2018

L’ampliació del Centre d’Educació Especial Ca n’Oriol s’iniciarà al novembre

Imagen noticia

Les obres del projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial (CEE) Ca n’Oriol començaran el mes de novembre i tindran una durada de set mesos. El projecte, aprovat amb el suport de tots els grups polítics al Ple d’abril, permetrà donar resposta a les necessitats educatives d’una escola que actualment atén una vuitantena d’alumnes amb necessitats especials quan inicialment estava pensada per 45 alumnes.

Aquest dimecres, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, acompanyades per la directora del centre, Dolors Castaño, i per Xavier Giménez, membre de l’AMPA, han presentat el projecte.

L’ampliació contempla la construcció d’un edifici annex a l’existent que albergarà quatre aules, un magatzem i dos lavabos i que s’ubicarà en una parcel·la lateral del centre, on actualment hi ha un petit hort i afectarà una petita part del pati. El projecte està pensat per a possibilitar una hipotètica segona ampliació amb la construcció d’una segona planta.

Ana M. Martínez ha explicat que l’actuació «no servirà per ampliar el nombre de places, sinó perquè l’escolarització dels infants i joves alumnes del centre es pugui desenvolupar en condicions dignes». Martínez ha recordat que el consistori ha assumit el cost del projecte, que ascendeix a 400.000 euros, tot i que aquest corresponia a la Generalitat, però que aquesta ampliació era una necessitat de ciutat i que és obligació del consistori donar-hi resposta. Això sí, espera que Ensenyament compleixi l’acord i doti de mobiliari i de material tècnic les noves instal·lacions.

Des de la direcció del centre, Dolors Castaño ha valorat molt positivament l’aprovació del projecte, reivindicat des de fa molts anys per l’escola. Per Castaño, més enllà que el centre s’hagi quedat petit, cal especialment poder donar resposta a les necessitats de Formació Professional dels alumnes de secundària, que s’han de preparar per fer el salt cap al món laboral.

En aquest sentit, una de les noves aules serà una cuina industrial, un dels àmbits formatius que s’està impulsant a secundària, i una altra serà de tecnologia. «La idea és que els nostres alumnes tinguin feina, amb un contracte laboral o bé en un centre tutelat», apunta. Des de l’AMPA, Xavier Giménez ha agraït l’actuació i el suport de l’Ajuntament.