L’Ateneu obre un Punt de Suport al Voluntariat

Imagen noticia
Confinament els caps de setmana i suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives
29 de octubre de 2020
Imagen noticia
Catalunya En Comú Podem demanarà al Parlament aturar la reobertura del camp de golf
2 de noviembre de 2020

L’Ateneu obre un Punt de Suport al Voluntariat

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa un Punt de Suport al Voluntariat, sota el lema ‘Connecta’t al Voluntariat’. El nou recurs reforça els serveis municipals que han de donar cobertura a les entitats locals i donarà suport també a la xarxa de voluntariat que ha creat la ciutadania per fer front a la crisi social i econòmica provocada per la covid-19.

Es tracta d’un servei que neix relacionat amb les conseqüències de la crisi sanitària, com a prova pilot, però el consistori espera que pugui consolidar-se i tenir recorregut més enllà de la pandèmia.

La regidora del Servei d’Acció Comunitària, M. Carmen Cebrián, i el regidor de Servei de Ciutadania, Pau Navarro, han presentat la iniciativa en un acte celebrat el dijous a l’Ateneu: «Volem posar tots les recursos de l’administració al servei de les persones que treballen per altres i estem convençuts que d’aquesta manera els farem més eficients i més útils i això revertirà en el benestar de la ciutadania».
El Punt de Suport al Voluntariat s’ha ubicat a l’Ateneu i ofereix atenció presencial amb cita prèvia: els dimarts de 10 h a 12 h i els dimecres de 17 h a 19 h. També s’hi pot contactar a través del correu [email protected] i el telèfon mòbil 669 621 848.

Les funcions del nou servei inclouen coordinar la xarxa de voluntariat a Rubí per consolidar i atendre les xarxes veïnals de suport i els grups informals de voluntariat, així com les entitats socials que atenen persones en situació de vulnerabilitat; l’elaboració d’un programa de formació, conjuntament amb les entitats del municipi, per millorar l’impacte de l’acció del voluntariat i l’elaboració d’un esborrany del Pla local de Voluntariat de Rubí, a través d’un procés participatiu amb les entitats i la ciutadania en general.

La persona que atén el Punt de Suport vehicularà les accions d’atenció social i prevenció de les necessitats generades per la pandèmia i impulsarà l’acompanyament en xarxa de tots els projectes que generin moviments de participació voluntària. S’ocuparà d’entrevistar les persones interessades en ser voluntàries i les derivarà al projecte que millor encaixi amb les seves inquietuds, habilitats i motivacions. També reforçarà i orientarà els projectes de voluntariat de les entitats socials del territori oferint assessorament en temes com la gestió de l’entitat, les assegurances o la gestió financera. Serà també una figura itinerant que ha d’estar en contacte directe amb el que passa al carrer i a les entitats. Aquest professional és una contractació externa vinculada al contracte-programa de la Generalitat de Catalunya amb el consistori.