L’atur a Rubí creix al juliol en 68 persones, la majoria de les quals treballaven en el sector serveis

Imagen noticia
Rubí i Sant Cugat demanaran al Govern de la Generalitat que es millori la seguretat als Túnels de Vallvidrera
7 de agosto de 2019
la nueve abocador
Rubí Sense Abocadors denuncia nous abocaments il·legals a l’extractiva 9
9 de agosto de 2019

L’atur a Rubí creix al juliol en 68 persones, la majoria de les quals treballaven en el sector serveis

Imagen noticia

L\’atur a la nostra ciutat s’ha incrementat durant el mes de juliol. 68 persones, la majoria de les quals treballaven en el sector serveis, han perdut la feina i han passat a inscriure\’s a les llistes del Servei d\’Ocupació de Catalunya (SOC). Amb aquest increment, actualment hi ha a Rubí 4.508 persones aturades, una xifra molt similar a la de juliol de l\’any passat, quan aquesta dada era de 4.542 desocupats.

Cal destacar que entre els nous aturats, hi ha 18 persones sense ocupació anterior, és a dir, que busquen incorporar-se al mercat laboral per primera vegada. Del sector serveis, l\’increment en el nombre d\’aturats ha estat de 65.

Tot i això, la xifra d\’aturats no ha estat més elevada perquè altres sectors sí que han generat noves contractacions. És el cas de l\’agricultura, la indústria i la construcció, on 15 persones han trobat feina en empreses d\’aquests àmbits, cinc a cada sector.

Per gènere, l\’atur femení continua sent molt elevat a la ciutat. Dels 4.508 aturats, 2.720 persones són dones, mentre que la xifra d\’homes és de 1.788. Pel que fa als grups d\’edat, el més castigat per l\’atur és el d\’homes i dones entre 40 i 54 anys (1.668 persones), seguit de prop pels majors de 54 (1.480 persones). L\’atur en persones d\’entre 25 i 39 anys és de 1.076 i entre els menors de 25 anys es manté en 284 persones.

En el conjunt de la comarca, també s\’ha incrementat l\’atur, amb 396 persones aturades mes que el mes passat.