L’Aula d’Extensió Universitària aprova amb nota el seu primer semestre d’activitats

Imagen noticia
L’Olímpic es deixa empatar en temps afegit en el partit contra l’Espluguenc
15 de enero de 2018
Imagen noticia
Centenars de persones es concentren per demanar la llibertat dels Jordis
17 de enero de 2018

L’Aula d’Extensió Universitària aprova amb nota el seu primer semestre d’activitats

Imagen noticia

L’Aula d’Extensió Universitària de Rubí (AEUR) és una entitat sense ànim de lucre de caràcter cultural i educatiu, vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona. L’AEUR va començar a caminar a mitjans del 2017, quan es va formar una junta gestora que es va encarregar de crear i formalitzar l’entitat.

Durant el darrer semestre de l’any passat, va oferir un total de 12 conferències, seminaris i xerrades, més 4 sortides culturals, relacionades amb algunes de les xerrades. Més de 700 rubinencs i rubinenques van assistir a alguna d’aquestes xerrades, la majoria de les quals es van realitzar a l’Ateneu.

Rosa M. Andrés, presidenta de l’AEUR, explica que el balanç d’aquests primers mesos de l’entitat ha estat molt positiu i que de cara al futur l’objectiu és arribar al màxim de gent possible, als barris, a les associacions de veïns, a les entitats i a la ciutadania en particular. “Mai no podem deixar d’aprendre, perquè aprendre ens fa lliures”, ha assenyalat Andrés, qui ha afegit que aquest és un dels lemes de l’Aula d’Extensió Universitària.

Ara, superada l’etapa inicial, toca rendir comptes i per això la junta gestora ha convocat el centenar de socis amb els quals ja compta l’associació a una assemblea general. La reunió, que serà el dilluns 29 de gener a les 18 hores a l’Ateneu, ha de servir per presentar als socis aquest primer balanç, ratificar la junta directiva i presentar la nova programació del primer semestre de l’any, segons ha apuntat Montse Sánchez, vocal de l’entitat.

Programa
Pel que fa a la programació d’activitats del primer semestre del 2018, Lluís Bogunyà, membre de la junta de l’entitat, ha assenyalat que s’han programat 18 conferències, un seminari sobre literatura i 6 sortides. Les temàtiques són diferents, com ara la transició i el sindicalisme, l’islam, el canvi climàtic, les obres de Sixena, la batalla de l’Ebre o la reforma horària a Catalunya.

Bogunyà ha explicat que a les xerrades del passat semestre es va passar un qüestionari sobre els temes d’interès dels assistents i que aquests són molt variats -historia, literatura, teatre, salut, ciències, etc-. L’AEUR treballaria per anar donant resposta a aquests interessos.

També ha apuntat que algunes de les xerrades es traslladaran a la Biblioteca, ja que l’Ateneu en alguna ocasió s’ha quedat petit. Com per exemple l’acte de final de curs, que tindrà lloc el 14 de juny i que consistirà en un recital de poemes de Montserrat Abelló, musicats i cantats per Celeste Alías, i amb la música del guitarrista Santi Careta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *